Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu 2019’da Hercules Türkiye Şampiyonu Oldu

16.07.2019

TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu 2019’da şampiyon belli oldu.


20 Temmuz Cumartesi günü Antalya Konyaaltı’nda bulunan Olbia Meydan’da gerçekleştirilen TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu 2019 Finali’ni Hercules ekibi kazandı.

Yaklaşık 1500 basketbolseverin canlı olarak takip ettiği final organizasyonu, tüm gün TBF’nin Youtube kanalından da canlı yayınlandı.

12 takımın şampiyonluk için kıyasıya mücadele ettiği organizasyonda gruplarını birinci sırada bitiren takımlar yarı finalde karşılaştı. Yarı Final ilk maçında Petkimspor, İstanbull’u 22-13 yenerek finale yükselen ilk takım olurken, Hercules de zorlu mücadelenin sonunda S. Pandalar’ı 21-17 yenerek diğer final biletini aldı.

FIBA 3x3 lisanslı hakemlerimiz Çisil Güngör ve Hande Öztürk’ün görev aldığı final maçının ilk dakikalarında iki takım da sayı bulmakta zorlanırken oyunun son bölümlerinde ayakta kalmayı başaran Hercules, Petkimspor’u 13-10 yenerek Türkiye şampiyonluğunu ilan etti.

Hercules, Eylül ayında Kanada’da düzenlenecek Dünya Finali’nde ülkemizi temsil edecek.

Madalya töreninde ikinci olan takıma madalyalarını TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik ile Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak verdi.

Şampiyon takıma madalya ve kupalarını ise TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ile Antalya GHSİM Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan verdi.

Final günündeki tüm müsabakaların sonuçlarına basketbolseverler https://play.fiba3x3.com/events/4617cbcd-a620-439f-bab1-5c5115f8c3d8/schedule?lang=tr-TR adresinden ulaşabilirler.












Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE