Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Basketbol Gelişim Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

28.07.2023


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen ve “Avrupa’nın Basketbol Üssü” olarak nitelendirilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalarla ilgili bilgi aldığı inceleme ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Yöneticileri ve basın mensupları yer aldı.

Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlilere basketbol topu hediye etti.

Basketbol Gelişim Merkezi Projesi Hakkında
Basketbol Gelişim Merkezi Projesi’nde 10 bin kişilik spor salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu yer alacak. Bunun yanında yılda 8 binden fazla maçın oynanacağı 3 adet altyapı salonunun bulunacağı merkezde, sporcu ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş bir otel ve kamp merkezi bulunacak. Toplu ulaşım hatlarına, İstanbul’un tarihi dokusuna ve surlara uyumlu bir mimarisi olan yapı, 15 bin metre kare toplam yeşil alana sahip olacak. Şehrin kalbinde yer alacak Basketbol Gelişim Merkezi’nde ayrıca, basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme-içme alanları bulunacak.

68 bin 800 metrekare alana kurulacak olan Basketbol Gelişim Merkezi, maçlar, turnuvalar, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir alan olma özelliğine sahip olacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE