Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası 29 Temmuz’da Başlıyor

27.07.2023


20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası 29 Temmuz – 6 Ağustos 2023 tarihleri arasında Litvanya’nın ev sahipliğinde Vilnius ve Klaipeda kentlerinde düzenlenecek.

Organizasyonda D Grubu’nda yer alan 20 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, İtalya, Belçika ve Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlılarımız 29 Temmuz Cumartesi günü TSİ 20.30’da İtalya, 30 Temmuz Pazar günü TSİ 15.30’da Belçika ve 1 Ağustos Salı günü de TSİ 15.30’da Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Turnuva öncesi, 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri Zehra Aslı Karakurt, 20 Yaş Altı KIz Milli Takım Başantrenörü Kadir Mert Oktay ve 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı Selin Rachel Gül'ün görüşleri şu şekilde:

Zehra Aslı Karakurt (20 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri)
"Takım olarak çok verimli bir kamp sürecini geride bıraktık. Bu yıl Litvanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyon için en iyi şekilde hazırlandık. Takım olarak oyuncularımızın potansiyellerine inanıyoruz. Milli formayı giymek her zaman ayrıcalıktır. Türk basketbolunun genç liderleri olarak ülkemize ve bayrağımıza layık bir basketbol sergileyeceğimize inanıyorum.”

Kadir Mert Oktay (20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü)
“Kamp döneminde üst düzey konsantrasyonla çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ekip olarak Litvanya’da organize edilecek olan turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve başarılı olmak istiyoruz. Kadromuzda bulunan oyunculara çok inanıyoruz. Amacımız bu turnuvada iyi basketbol oynamak ve gün gün oyunumuzu geliştirmek olacaktır.”

Selin Rachel Gül (20 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı)
“Hazırlık sürecimiz çok zorlu geçti. Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında ise takım olarak kendimizi test etme fırsatı yakaladık. Şimdi Avrupa Şampiyonası’nda tüm yeteneklerimizi sergilemek istiyoruz. Umarım turnuvada istediğimiz başarıya ulaşabiliriz.”

20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:

A Grubu

B Grubu

C Grubu

D Grubu

Portekiz

Litvanya

İsveç

Letonya

İsrail

Finlandiya

Karadağ

Türkiye

Sırbistan

Fransa

İspanya

İtalya

Çekya

Macaristan

Polonya

Belçika

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE