Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Trinchieri: “Bu Spor Bir Eğlence, Keyif Almıyorsanız Zaman Kaybetmeyin”

26.06.2016 12:00:00

Andrea Trinchieri, sporun ve basketbolun bir eğlence olduğunu, keyif almayan kişilerin bu işin içerisinde yer almasının zaman kaybı olduğunu söyledi.


Andrea_25062016_0001

10. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde tecrübelerini aktaran İtalyan antrenör Andrea Trinchieri, basketbolun ve antrenörlüğün bir eğlence olduğunu, tutkuyla bağlanmayan ve keyif almayan kişilerin bu işin içerisinde yer almasının zaman kaybı olduğunu söyledi.

Almanya’da sezonu şampiyon olarak tamamlayan, Brose Basket’in İtalyan antrenörü Andrea Trinchieri, son yıllarda Avrupa’nın en gözde isimleri arasında yer alıyor. 47 yaşındaki tecrübeli basketbol adamı, 1998-2004 yıllarını Olimpia Milano’da yardımcı antrenör olarak tamamladıktan sonra özellikle 2009-2013 yıllarında Pallacanestro Cantu’nun yakalamış olduğu çıkışın mimarı oldu.

2013-2014 yılını Yunanistan Milli Takımı ve Unics Kazan’ı çalıştırarak tamamlayan İtalyan antrenör, 2014 yılında geldiği Almanya’da Brose Baskets Bamberg ile de BBL şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

“Türk Misafirperverliği İle Karşılandım”
Türkiye’ye gelmeden önce özellikle ‘Türk misafirperverliği’ ile ilgili çok şey duyduğunu söyleyen Trinchieri, “Sadece misafirperverlik değil, bu ülke ile ilgili özel duygulara da sahibim. Açıkçası çok güzel bir yerdeyiz. Burada olmaktan dolayı da iyi şeyler hissediyorum. Bir çok antrenör burada bizimle birlikte. Şunu hiç unutmuyorum ki ben her zaman hayatım boyunca dinlerim. Burada da dinleyeceğim ve ben de herkes gibi yeni şeyler öğreneceğim. Açıkçası dinlemenin her zaman gelişimde katkısı önemli olmuştur” dedi.
Andrea Trinchieri_25062016_000001_0005
Antrenörlerin her zaman ‘Yalnız Adam’ olduğunu söyleyen ve bu işe her zaman tutkuyla, dört elle sarılmak gerektiğini belirten başarılı isim, “Açıkçası antrenörlük hiç de kolay olmayan, zor bir görev. Çünkü antrenörler her zaman yalnız adamlardır… Antrenörlük yalnızlık işidir. Bazen işinizi, aldığınız sonuca, galibiyete/mağlubiyete göre yargılıyorlar… Ancak bu işin püf noktasında tutku önemlidir… Tutkusu olmayan antrenörlerin başarıya ulaşması imkansızdır… Tutku olmadan başarının gelmesini beklemeyin. Basketbol, dünyanın en iyi sporlarından bir tanesi. Ne yazık ki kilom nedeniyle oyunculukta ilerleyemedim ve antrenörlüğe başladım. Hala oyunculuğu çok özlüyorum” diye konuştu.


“Her Zaman Bu İşin Parçası Olmak İstedim”
Bu işe başlamasındaki en büyük etkenin de tutku olduğunu söyleyen Andrea Trinchieri, “Her zaman bu işin bir parçası olmak istedim. Çünkü ben bu işe tutkuyla bağlıyım. Oyuncu olabilecek seviyede değildim. Zaten biraz kilom da var! Karar verdim ve bu işe olan tutkum daha da arttı… Tamamıyla bu işin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Basketbol artık çok hızlı oynanıyor ve sizin de bu süreçte hızlı kararlar almanız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri’ne katılacak Türkiye’nin Manila, İtalya’nın da Torino’da yolculuklarını değerlendiren tecrübeli antrenör, şu açıklamalarda bulundu: “Aslında iki takımında işi kolay değil. Hem Türkiye hem de İtalya çok iyi bir şekilde hazırlık sürecini geçiriyor. Türkiye’nin Ergin Ataman gibi zeki bir antrenörü var. Ancak iki takım da zorlu maçlar oynayacaklar. Yine de Olimpiyat Oyunları’nda yer alabileceklerine inanıyorum.”
Andrea Trinchieri_25062016_000001_0007
Son olarak antrenörlere tavsiyelerde bulunan Andrea Trinchieri, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Basketbol her zaman değişiyor. Artık daha profesyonel şekilde oynanıyor. Buna uyum sağlamamız gerekiyor. Her zaman çok çalışmak ve bu işi yaparken de eğlenmek en büyük öncelik. Eğer yaptığınız işten keyif almıyorsanız ve eğlenmiyorsanız, hiç bu işin içerisinde kalıp da zaman kaybetmeyin…”

Röportaj ve fotoğraflar: Kerem Şahin

Daha Fazla Haber Göster

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE