Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Türkiye ile Hollanda 23. Kez Karşı Karşıya Gelecek

28.11.2020 16:57:08


FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda 29 Kasım Pazar günü Hollanda ile karşılaşacak A Erkek Milli Takımımız, tarihinde 23. kez rakibinin karşısına çıkacak.

Millilerimiz, rakibi Hollanda’ya karşı ilk sınavını 1949 Avrupa Şampiyonası'nda verdi. Sovyetler Birliği'nin ev sahipliği yapmayı reddetmesi üzerine Mısır'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, Hollanda'yı 38-24 mağlup ederken turnuvayı 4. sırada tamamladı. Mısır ise ev sahibi olduğu turnuvada zafere ulaşarak kıta dışında yer alıp Avrupa Şampiyonası kazanan ilk ve tek ülke oldu.

Aynı yıl Mairano Kupası'nda da mağlup ettiğimiz Hollanda'ya karşı ilk yenilgimizi ise 1963 Avrupa Şampiyonası'nda aldık. Polonya'daki turnuvada grup maçında yenildiğimiz Hollanda ile 14.'lük 15.'lik maçında bir kez daha karşı karşıya geldik ve kazanan bu kez 64-62 ile millilerimizdi.

Ay-yıldızlılarımız ile Hollanda’nın yolu bir kez daha Avrupa Şampiyonası'nda; bu kez 1975 yılında kesişti. Türkiye, A Grubu'ndaki tek galibiyetini 71-64'lük skorla Hollanda karşısında aldı.

1978'de Türkiye ile Hollanda, Avrupa Uluslar Kupası'nda karşı karşıya gelirken, iki müsabakayı da kazanan Hollanda'ydı. O günden bu yana iki ekip Avrupa Şampiyonası Elemeleri ve hazırlık maçlarında 15 kez daha karşı karşıya gelirken, Türkiye bu maçların 12'sini kazanmayı başardı.

İki ekibin son karşılaşması ise FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu mücadelesinde Ankara'daydı. Hollanda o maçı kazanarak, 1986'dan bu yana ilk kez millilerimizi mağlup etti.

Ay-yıldızlılarımız, Hollanda karşısında tarihindeki 17. galibiyetini 29 Kasım Pazar günü saat 17.00’de Sinan Erdem Spor Salonu'nda arayacak. Karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak.
Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE