Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Kadınlar EuroLeague’de Şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding

14.04.2024 20:40:00


Kadınlar EuroLeague 2023-2024 sezonunda finale yükselme başarısı gösteren temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransız ekibi Villeneuve d'Ascq LM’yi 106-73'lük skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
 
Müsabakayı FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa, FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan ve TBF Yöneticileri de takip etti.
 
Kadınlar EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'e şampiyonluk kupasını FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa sundu. Madalyalarını ise Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer takdim etti. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Villeneuve d'Ascq LM'ye ise madalyalarını FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak ile TBF Başkan Vekili Ömer Onan verdi.
 
Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finalinin en değerli oyuncusu seçilen Kayla McBride'ye ödülünü FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak takdim etti.
 
Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen Dörtlü Final’de Fenerbahçe Alagöz Holding, Villeneuve d'Ascq LM karşısında ilk yarıyı 58-45 önde bitirdi. Fenerbahçe Alagöz Holding’de Napheesa Collier 33 ve Emma Meesseman 22 sayıyla oynadı. Fransız ekibi Villeneuve d'Ascq LM’de ise Shavonte Zellous 17 sayı ile maçı bitirdi.
 
Organizasyonun üçüncülük karşılaşmasında ise temsilcimiz ÇBK Mersin, ZVVZ USK Praha’ya 95-67’lik skorla mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü tamamladı.
 
Kadınlar EuroLeague Final Four’da geçen sezon Çekya'da oynanan finalde ÇBK Mersin'i yenen Fenerbahçe Alagöz Holding, turnuvadaki ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı.
 
Kadınlar EuroLeague Final Four'da alınan sonuçlar şu şekilde:
 
12 Nisan Cuma
16.00 Villeneuve d'Ascq LM 84-78 ZVVZ USK Praha
19.00 Fenerbahçe Alagöz Holding 89-80 ÇBK Mersin
 
14 Nisan Pazar
16.00 ÇBK Mersin 67-95 ZVVZ USK Praha (Üçüncülük karşılaşması)
19.00 Fenerbahçe Alagöz Holding 106-73 Villeneuve d'Ascq LM (Final)
Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE