Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Federasyonu’na, FIBA Vakfı’ndan Ödül

13.02.2024


FIBA Vakfı tarafından organize edilen Basketball For Good Cup Projesi’nde Türkiye Basketbol Federasyonu ilk sırayı aldı. 

16 farklı ülke federasyonlarının yer aldığı FIBA Vakfı ve Planet League ortaklığıyla düzenlenen “Basketball For Good Cup” projesi basketbol severleri, doğayı korumak ve karbondioksit kullanımını azaltma amacıyla bir araya getirdi.

Bu yaz ülkemizde düzenlenen FIBA U-18 ve U-16 Kızlar Avrupa Şampiyonası turnuvaları sırasında görev alan gönüllüler Planet League Platformu üzerinden “B’All Together” projesinin etkinliklerini gerçekleştirdi. 

Proje kapsamında B’ALL Together 3x3 turnuvasına katılmaya hak kazanan ve “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” adını taşıyan sekiz takım, bu hedeflere katkıda bulunarak farkındalığı ve takım ruhunu destekledi.

Organizasyon sonucunda İzmir’de 713 aktivite puanı ve 684.65 KG CO2 tasarrufu sağlandı. Konya’da ise 956 aktivite puanı ve 1784 KG CO2 tasarrufu elde edildi. 

Bu başarılar ile federasyonumuz “Basketball For Good Cup” organizasyonunu birinci sırada tamamlarken, FIBA gelecek projeler için Türkiye Basketbol Federasyonu’nu ödüllendirdi.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE