Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Turkish Airlines EuroLeague Final Four Basın Toplantısı Düzenlendi

23.05.2024


Turkish Airlines EuroLeague Final Four basın toplantısı gerçekleştirildi. Almanya'nın başkenti Berlin'de 24 Mayıs Cuma günü başlayacak organizasyona ev sahipliği yapacak Uber Arena'da düzenlenen basın toplantısına, Final Four’a kalan Fenerbahçe Beko, Real Madrid, Panathinaikos ve Olympiakos takımlarının başantrenörleri ile birer oyuncuları katıldı.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Saras Jasikevicius, yaptığı açıklamada, “Koçların bu noktaya gelme noktasında çok zorlu bir işi oldu, çok fazla sorumluluğumuz, çözmemiz gereken şeyler oldu. Oyuncular çıkarak en iyi oyunlarını oynayacaktır diye umuyorum. Tüm dünyanın gözü de burada olacak. Umarım sahaya iyi bir performans yansıtabiliriz.”

Çok tecrübeli bir takım olduklarını söyleyen tecrübeli koç,  üstüne koyarak ilerlemek gerektiğini ifade etti ve “Hep bir sonraki maçı düşünüyoruz. Biz meseleye böyle yaklaşıyoruz. Özellikle bu yolculukta baktığınızda hedefleri o sırada belirliyorsunuz ve bazı şeyleri düzelterek ilerlemeye çalışıyorsunuz. Gerçekten son derece tecrübeli bir takımım var. Pek çok farklı antrenörle, pek çok farklı sistemle çalıştılar. Yeni bir şey icat etmedik. Çok büyük hedefler koymamak lazım ama günlük hedefler koyarak ilerlemek lazım. Umarım maç günü de her şey planladığımız gibi gider. Sahaya çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Asist, sayı, Nigel’ın bireysel rekoru bunlar bizim için önemliydi. Biz burada ise 1 sayıyla bile olsa kazanmak için buradayız. 1 sayıyla bile olsa kazansak mutlu olurum.“ dedi.

Geçmişteki Final Four tecrübeleri sorulan Saras, “Ne öğrenip ne öğrenmediğime vurgu yapacak değilim. Final Four’da bir ribaund, bir faul fark yaratabiliyor. Skor üretmeniz lazım. Burada en önemli şey kendinize şanslar tanıyor olmanız lazım. Şu anda burada olmaktan son derece mutluyuz. Monaco’ya karşı olağanüstü zor bir seri yaşadık. Şimdi buradayız ve bu fırsattan yararlanmaya çalışacağız” sözlerini söyledi.

Başarılı koç, savaşmaları gerektiğini de söyledi ve “Ben her zaman oyuncularıma baskı üzerimizde olsun diyorum. O sorumluluğu hissedebilmek istiyoruz. Sahaya çıkmalı ve savaşmalısınız. Kim favoriymiş, kim değilmiş umurumda değil. Her gün sahada mücadelenizi ortaya koymalısınız. Ben buna inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Beko’nun tecrübeli oyuncusu Nigel Hayes-Davis ise, “Öncelikle herkesi tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Koçun da söylediği gibi en iyi oyunumuzu ortaya koymamız lazım. Avrupa’nın en iyi 4 takımı mücadele edecek. Hiçbir takım yenilmez değil. Dolayısıyla biz, Fenerbahçe taraftarlarını gururlandırabilmek için elimizden gelen en iyi performansı ortaya koyacağız. Şampiyonluk gelirse kedime adayacağım. Koç bize güven verdi. Rekorlarla ilgili olarak o dönemde çok iyi bir ay geçirdiğimizi söyleyebilirim. Müthiş takımlara karşı çok önemli başarılar elde ettik. Bireysel rekorumla ilgili olarak da o çok iyi bir maçtı ama burada önemli olan bizim hep beraber olup takım olarak performans sergilememiz. Günün sonunda Final Four’da ise ne olacağını kestiremezsiniz. Burada 1 sayıyla bile olsa kazanmak önemli. Burada önemli olan bulunduğun yerin tadını çıkarmak. Şu anda Final Four’dayız ve bu maçlarda ayrıntılar önemli. Kim kendini yerden yere atacak, ribaundları kim alacak, en az hatayı kim yapacak… Benim ikinci Final Four’um. Bunu büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. En iyi performansımı ortaya koymaya çalışacağım. Umarım en iyi performansımı sergilerim ve takımımın finale yükselmesine yardımcı olabilirim.” dedi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE