Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Açıklama

04.03.2020


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 7DAYS EuroCup’ta mücadele eden temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen’in, İtalyan ekibi Segafredo Virtus Bologna ile oynayacağı karşılaşmanın Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a alınması nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Başkan Türkoğlu’nun açıklamaları, Türkçe ve İngilizce olarak şu şekilde:
“Euroleague’in Darüşşafaka Tekfen ile Segafredo Virtus Bologna arasında oynanacak 7DAYS Euro Cup maçına ilişkin aldığı karar büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur. Karar doğrultusunda, başlangıçta İstanbul’da oynanması gereken ancak İtalya’daki COVID-19 virüsü salgını nedeniyle ertelenen maç 5 Mart’ta Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanacak. Çabalarımıza ve Darüşşafaka Tekfen tarafından sunulan bütün diğer seçeneklere rağmen alınan bu kararı anlaşılmaz buluyorum.

Virtus Bologna’nın başantrenörü ve bazı oyuncularının Sırbistanlı olması ihtilaflı bir durum ortaya çıkarmıştır, bu da kulübümüz Darüşşafaka Tekfen için sportmenlik dışı ve olumsuz bir ortam oluşturmaktadır. Euroleague’i bu tarz kararlar alırken daha dikkatli olmaya davet ediyorum.

Bu karar nedeniyle, Türk basketbol camiasının bütün takımları, oyuncuları ve kurumsal paydaşlarıyla kırgın olduğuna inanıyorum.”

“The latest decision by Euroleague on the upcoming 7DAYS EuroCup game between Darüşşafaka Tekfen and Segafredo Virtus Bologna has been a major disappointment. The game, initially scheduled in İstanbul, was suspended due to the COVID-19 virus outbreak in Italy and now it will be played in Belgrade, Serbia on March 5. This incomprehensible decision by Euroleague, despite our efforts and all the other options recommended by Darüşşafaka Tekfen is against all values and spirit of the game.

The controversy with the situation arises from the simple fact that the Head Coach and some other players of Virtus Bologna are from Serbia, thus creating an unfavourable shift against sportsmanship and undesirable environment for our club Darüşşafaka Tekfen. I would urge Euroleague towards being more careful while making such decisions.

I believe the Turkish basketball community, along with all teams, players and corporate stakeholders are resentful of this decision.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE