Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Atina, Basketbol Şampiyonlar Ligi 8’li Final’e Ev Sahipliği Yapacak

02.09.2020


Yunanistan’ın başkenti Atina’nın 2020 Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 8’li Final’e ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Uluslararası Basketbol Federasyonu’nun (FIBA) 12 Mart tarihinde; oyuncuların, antrenörlerin, hakemlerin ve taraftarların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla tüm uluslararası müsabakaları iptal etmesinin ardından, BCL yönetimi 30 Mart’ta 2019-2020 sezonunu tek maçlı eleminasyon sistemi ile 30 Eylül - 4 Ekim 2020 arasında oynanacak 8’li Final organizasyonuyla tamamlama kararı almıştı.

Türkiye'den Türk Telekom'un mücadele edeceği turnuvada AEK (Yunanistan), Casademont Zaragoza (İspanya), ERA Nymburk (Çekya), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), San Pablo Burgos (İspanya) şu anda 8’li Final’de yer almaya hak kazanan 6 ekip konumunda. Kalan 2 bilet ise JDA Dijon (Fransa) – Nizhny Novgorod (Rusya) ve Iberostar Tenerife (İspanya) – Filou Ooestende (Belçika) eşleşmelerinin galibine gidecek. Bu mücadeleler ise 16 Eylül’de oynanacak.

8 takım Eylül’ün son hafta sonunda Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 4. Sezonunu tamamlamak için Yunanistan’ın başkentinde buluşacak. Maçlar AEK’e ev sahipliği yapan 18 bin kişilik Nikos Galis Kapalı Olimpik Salon’da oynanacak.

Maçların seyirciler önünde oynanıp oynanmayacağının kararı ise ilerleyen günlerde Yunan yetkililerle görüşülüp kural ve yönetmeliklere uygun olarak alınacak. 

30 Eylül ve 1 Ekim’de çeyrek final heyecanı ile başlayacak mücadeleler 2 Ekim’de yarı finallerle devam edecek. Üçüncülük madalyasını boynuna geçirmek için takımlar 4 Ekim’de parkeye çıkacak ve aynı gün 2019-2020 sezonunun en büyüğü de belli olacak.

Eşleşmeleri belirleyen kura ise son 16 turu maçları tamamlandıktan sonra çekilecek

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE