Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Antrenörler Konya 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Challenger'ı Değerlendirdi

18.07.2021


Konya Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Challenger C Grubu’nda yer alan Türkiye, Belarus, Fransa, Polonya, Portekiz ve Rusya antrenörleri organizasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

20 Yaş Altı Kız Milli Takımımızın Antrenörü Hasan Çağrı Özek, “Pandemi nedeniyle bu yıl altyapı kategorilerinden Avrupa Şampiyonası organizasyonları düzenlenemedi. Ancak bu yaş kategorisindeki oyuncuların yaz dönemini boş geçirmemesi için FIBA, Avrupa Challenger organizasyonlarını hayata geçirerek bir ara çözüm üretti. Biz de FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Challenger organizasyonunda C Grubu’nda maçlarımızı oynuyoruz. Konya’da birbirinden önemli ekipler bu kategoride yeteneklerini sergiliyor. Özellikle pandemi koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ne kadar önemli bir işe imza attığını bir kez daha görüyoruz. Burada Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen ülkelerin takımları, fanus düzeninde çıkıp maçlarını rahatlıkla oynayabiliyorlar. Bu organizasyonun Konya’da başarıyla düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyorum. Buradaki organizasyon sayesinde turnuvaya katılan her ekibin sadece basketbolu düşünmesini sağladılar. Bu da pandemi koşullarını düşündüğümüzde çok büyük bir başarı” şeklinde konuştu.

Belarus 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Nadzeya Kamenets, “Bence FIBA Avrupa Challengers’ın düzenlenmesi oldukça iyi bir fikir oldu. Çünkü bütün organizasyonlarımız iptal olmuştu. Bizim için de çok zor zamanlardı. Konya’daki organizasyon gerçekten çok iyi ve çok başarılı bir şekilde ağırlandık. Pandemi nedeniyle güvenlik önlemleri de çok iyi alınmış durumda.” dedi.

Fransa 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Jerome Fournier “Pandemi şartları altında böyle bir organizasyon düzenlemek oldukça zor. Organizasyondan takım olarak çok mutluyuz. Turnuvanın düzenlenmesi de uzun süredir maç yapmayan takımlar için çok iyi oldu. Takımların kendilerini geliştirebilmeleri için çok iyi bir fırsattı. Konya’daki organizasyonun bu şartlar altında bu kadar başarılı geçeceğini tahmin etmiyorduk. Gerçekten her şey harika.  Konaklama şartları, insanların güleryüzlü ve sürekli kibar olması bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Polonya 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Krzysztof Szewczyk “Bence FIBA Avrupa Challengers organizasyonunun düzenlenmesi isabetli bir karar oldu. Çünkü geçen sezon neredeyse maç yapamadık.  Başka takımlarla maç yapmaya, mücadele etmeye ihtiyacımız vardı. Konya’da düzenlenen organizasyon tek kelimeyle muhteşem. Her şey yolunda gitti. Hiçbir problem yaşamadığımızı söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Portekiz 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Jose Araujo “Pandemi nedeniyle ilginç zamanlardan geçiyoruz. Böyle bir turnuvada yarışabilmek takımımız için önemli bir şans oldu. Turnuvalarda yarışamamak herkes için çok zordu. Burada mücadele edebilmek bizim için harika bir fırsat. Konya’da organizasyon anlamında her şey mükemmel. Oyuncularımız da teknik ekibimiz de çok iyi ağırlanıyor. İhtiyacımız olan şeyler hızlıca organize edildi. Harika bir organizasyon.” diye konuştu.

Rusya 20 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Momir Tasic, “Pandemi nedeniyle tüm dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu yüzden FIBA Avrupa Challengers gibi bir turnuvanın düzenlenmesi bizim ve tüm tüm takımları için önemli bir fırsat oldu. Konya’da da organizasyon çok başarılı bir şekilde geçti. Tüm takımlar için önemli olanaklar sağlandı.” dedi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE