Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Erkek Milli Takımımız, EuroBasket 2022 Grup Maçlarını Gürcistan’da Oynayacak

07.04.2021


1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda ev sahiplerinden Gürcistan, ortak federasyon olarak Türkiye’yi seçti. A Erkek Milli Takımımızın grup karşılaşmalarına Gürcistan’ın Tiflis kenti ev sahipliği yapacak. 

Organizasyon kapsamında Almanya, Litvanya’yı ortak federasyon olarak seçerken Çekya, Polonya’yı, İtalya da Estonya'yı ortak federasyon olarak belirledi. 

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda grup maçları 1-8 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımlar çapraz eşleşme usulü ile Almanya’nın Berlin şehrinde 10-11 Eylül tarihlerinde son 16 turunda karşı karşıya gelecek.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda kura çekimi 29 Nisan 2021 tarihinde TSİ 14.00'te yapılacak. Kura çekimi Almanya'nın Berlin şehrinde Verti Music Hall'de gerçekleştirilecek.

FIBA’nın dijital kanalları aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak kura çekiminde, turnuvaya katılmaya hak kazanan 24 takım, altışarlı olarak dört gruba yerleştirilecek.

FIBA’nın Avrupa sıralamasına göre belirlenen torba sisteminde Türkiye, Polonya, Hırvatistan ve Slovenya 3. torbada yer alıyor.

EuroBasket 2022'de belirlenen torbalar şu şekildedir:

1. Torba
İspanya
Sırbistan
Yunanistan
Fransa

2. Torba
Litvanya
Rusya
İtalya
Çekya

3. Torba
Polonya
Hırvatistan
Türkiye
Slovenya

4. Torba
Almanya
Ukrayna
Finlandiya
Gürcistan

5. Torba
Belçika
Macaristan
İsrail
Büyük Britanya

6. Torba
Bosna Hersek
Hollanda
Estonya
Bulgaristan

Türkiye, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Hırvatistan ve Hollanda ile birlikte grubu ilk üç sırada tamamlayarak turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE