Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Erkek Milli Takımımız Basın Mensuplarıyla Buluştu

19.02.2024


FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu'nda İtalya ve İzlanda mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya gününe Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Bu hafta sonu Konya’nın ev sahipliğinde Türkiye Kupası düzenlendi. Salonları hıncahınç dolduran Konya halkına teşekkür etmek istiyorum. Bizi ağırlayan dostumuz Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Beko’yu da tekrar kutlamak istiyorum. Önümüzde Avrupa Şampiyonası’na katılmak için iki önemli maçımız var. Perşembe günü deplasmanda İtalya ve Pazar günü evimizde İzlanda ile oynayacağız. Bu maçlar heyecanın en üst düzeyde olduğu süreçler; inşallah milli formaya yakışacak şekilde, sahada en iyi mücadeleyi sergileyecek arkadaşlarımızla bir süreç olur. Bütün ekibe başarılar diliyorum. Deplasmanda oynayacağımız İtalya maçında halkımız televizyon başında dualarıyla eksik etmeyecek ve Pazar günü de milli takımı yalnız bırakmayacak tüm Türk halkına teşekkür etmek istiyorum." dedi.

A Erkek Milli Takım Genel Menajeri Alper Yılmaz, “Benim için gerçekten çok gurur verici, onur duyduğum bir görev. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkilileri bana teklifte bulunduklarında büyük onur duydum. Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 6 karşılaşma oynayacağız. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Bu penceredeki iki maçı en iyi şekilde oynayarak geçmek istiyoruz. En büyük farkı EuroLeague oyuncularının milli takımlara dahil olması, dolayısıyla seviye yükselecek. Ben elimden gelen desteği vermeye çalışacağım. Umarım istediğimiz sonuçları alırız." diye konuştu.

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Burada yeniden milli forma ile olmak benim için heyecan ve gurur verici. Dün akşam Sinan Erdem Spor Salonu’nda ilk antrenmanımızı yaptık. Yeni bir süreç başlıyor. İlk etapta iki maç oynayacağız. Perşembe akşamı İtalya ve Pazar akşamı da İstanbul’da İzlanda ile karşılaşacağız. Kadroya şu anda Türkiye Liglerinde en formda oynayan oyuncuları seçmeye çalıştık. Pencere maçları antrenörler için kolay müsabakalar değil ama iki üç senedir biz bir milli takım iskeleti oluşturduk. Maalesef bu dönemde NBA’de oynayan oyuncularımız, diğer ülkeler de dahil olmak üzere oynayamıyorlar. Aslında bu sistem de sorgulanması gereken bir sistem. Bu bizim için bir dezavantaj olarak gözüküyor. Çünkü şu anda 5 çok önemli oyuncumuz NBA’de, onları kullanamayacağız. İtalya zor ve tecrübeli bir takım, onlar da iki-üç yıldır istikrarlı bir şekilde aynı hocanın yönetiminde devam ediyorlar. Zor bir maç bizi bekliyor. Pesaro’da 10-12 bin kişilik bir salonda oynayacağız. Oradan en iyi sonuçla buraya dönerek kendi sahamızda oynayacağımız maçı mutlaka kazanmalıyız. Avrupa Şampiyonası’nda NBA’de oynayan oyuncularımızın da eklenmesiyle madalya için savaşan bir takım olarak orada bulunabiliriz.” dedi.

A Erkek Milli Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu da, "Milli takımda olmaktan dolayı hepimiz mutluyuz, gururluyuz. İki çok önemli maçımız var. Özellikle İtalya maçı bizim için çok değerli olacak. Bu maçı kazanmaya takım olarak, ülke olarak ihtiyacımız var. Bunu başaracak güçteyiz. İyi bir kadroya sahibiz, gün geçtikçe daha da iyi oynayacağız. İtalya çok ciddi bir kadroyla geliyor. Bu pencereyi 2’de 2 ile geçmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

A Erkek Milli Takımımızın FIBA 2025 EuroBasket Elemeleri B Grubu’ndaki maç programı şu şekilde:

22 Şubat Perşembe
22.30 İtalya-Türkiye (TRT Spor Yıldız)

25 Şubat Pazar
16.00 Türkiye-İzlanda 
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE