Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası 8 Temmuz’da Başlıyor

05.07.2023


20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası 8-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Yunanistan’ın ev sahipliğinde Heraklion kentinde düzenlenecek.

Organizasyonda A Grubu’nda yer alan 20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Belçika, İsrail ve İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlılarımız 8 Temmuz Cumartesi günü TSİ 21.00’de İsrail, 9 Temmuz Pazar günü TSİ 21.00’de Belçika ve 10 Temmuz Pazartesi günü de TSİ 16.00’da İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Turnuva öncesi, 20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Menajeri Çağlar Karabulut, 20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü Fikret Doğan ve 20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Kaptanı Berke Büyüktuncel’in görüşleri şu şekilde:

Çağlar Karabulut (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Menajeri)
“Bu yaz Türk basketbolu açısından önemli bir başarı elde ettik ve geçtiğimiz yıl Avrupa ikincisi olan bu jenerasyon, Macaristan’da düzenlenen Dünya Kupası’nı da üçüncü sırada tamamlama başarısı gösterdi. Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’na bu iki apoletle katılıyoruz. Amacımız FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda da madalya hedefimizi gerçekleştirmek olacaktır.”

Fikret Doğan (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“Yaz başından bu yana çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. İlk olarak Macaristan’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ABD’yi mağlup ederek ülkemize bronz madalya kazandırdık. Şimdi de hiç ara vermeden FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Yine birbirinden değerli rakipler bu organizasyonda yer alacak. Ancak biz, hem geçen yıl hem de bu yaz yakalamış olduğumuz grafiğimizi sürdürmeyi diliyoruz.”

Berke Büyüktuncel (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Kaptanı)
“Geçtiğimiz yıl Avrupa ikincisi, bu yaz da Dünya üçüncüsü olduk. Şimdi FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Takım olarak turnuvadaki en iyi oyunumuzu ortaya koymak istiyoruz. Amacımız bir kez daha derece yaparak kürsüde yer almak olacaktır.”

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:

A Grubu

B Grubu

C Grubu

D Grubu

Belçika

Estonya

Polonya

İzlanda

İsrail

İspanya

Litvanya

Fransa

Türkiye

Karadağ

Hırvatistan

Almanya

İtalya

Sırbistan

Yunanistan

Slovenya

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE