Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar Euroleague’de İkinci Seri Maçlarının Ardından

26.01.2021


Kadınlar Euroleague’de ikinci seri maçlarının ardından temsilcilerimiz Fenerbahçe Öznur Kablo ile Galatasaray çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. İki ekibimiz, 17-19 Mart tarihlerinde çeyrek finalde karşılaşacak. Bu kupada yer alan bir diğer ekibimiz İzmit Belediyespor ise A Grubu’ndaki maçlarını 16-18 Şubat tarihlerinde tamamlayacak.

Organizasyonda İzmit Belediyespor A Grubu’nda, Fenerbahçe Öznur Kablo B Grubu’nda ve Galatasaray D Grubu’nda mücadele etti. İkinci seride grup müsabakaları, 18-25 Ocak tarihleri arasında oynandı.

Kadınlar Euroleague’de A Grubu’nda bulunan İzmit Belediyespor, maçlarını İspanya’nın Salamanca kentinde oynadı. İlk seriyi maç yapmadan geçiren İzmit Belediyespor, ikinci seride Perfumerias Avenida’ya 101-80 ve 98-72, Dynamo Kursk’a 65-61 ve Nadezhda’ya da 80-78’lik skorlarla mağlup oldu. Temsilcimiz, Nadezhda ile 16 Şubat, Dynamo Kursk ile de 18 Şubat’ta karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nda bulunan Fenerbahçe Öznur Kablo ise maçlarını Çekya’nın başkenti Prag’da oynadı. İkinci seri karşılaşmalarında temsilcimiz, USK Prag’ı 99-70, Arka Gdynia’yı 88-57 ve Asvel Feminin’i ise 67-65’lik skorlarla mağlup etti. Bu sonuçların ardından grubunu ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, çeyrek final biletini alma başarısı gösterdi. 

D Grubu’nda yer alan ve maçlarını Fransa’nın Bourges kentinde oynayan Galatasaray; ikinci seride Basket Landes ile karşılaştı. Temsilcimiz, rakibini 89-63 ve 78-59’luk skorlarla mağlup etti. Grup aşamasındaki son iki maçını Bourges Basket’e karşı oynayan Galatasaray, rakibi karşısında ilk maçı 87-80 kaybederken, ikinci karşılaşmayı ise 75-65 kazandı. Bu sonuçların ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

Kadınlar Euroleague’de tamamlanan ikinci seri karşılaşmalarının ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Bu eşleşmelerde çeyrek final hakkı kazanan iki temsilcimiz Fenerbahçe Öznur Kablo ile Galatasaray 17-19 Mart tarihlerinde karşı karşıya gelecek. İzmit Belediyespor ise gruptan çıkabilmesi halinde UMMC Ekaterinburg ile eşleşecek.

Bu turnuvada daha önce; 2014 yılında o dönemki adıyla Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe finalde karşı karşıya gelmişti. Rusya’nın Ekaterinburg kentinde oynanan müsabakayı Galatasaray Odeabank 69-58 kazanarak şampiyonluğa ulaşmıştı. 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE