FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda Mücadele Edecek A Kadın Milli Takımımız Hazırlıklarını Sürdürüyor

Yayın Tarihi: 08.08.2026
4-13 Eylül tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda mücadele edecek A Kadın Milli Takımımız, Başantrenör Andrea Mazzon yönetiminde yaklaşık 2 saat süren taktik ve şut ağırlıklı bir antrenmanla çalışmalarına devam etti.
Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi Milli Takımlar Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmanı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çağlar Ökten ve TBF yöneticileri takip etti.
Dünya Kupası öncesi hazırlıklarını sürdüren Millilerimizde Elif İstanbulluoğlu kampa katılırken, Ayşenaz Harma, Ceren Akpınar ve Tuana Ayşegül Vural kadrodan çıkarıldı.
A Kadın Milli Takımımız, 14 ve 15 Ağustos’ta Portekiz, 22 ve 23 Ağustos’ta ise Çekya ile hazırlık karşılaşmaları oynayacak. Ay-yıldızlılarımız, Berlin öncesinde Köln’e geçerek 26 ve 27 Ağustos’ta Almanya ile yapacağı hazırlık maçlarının ardından çalışmalarını tamamlayacak.
Millilerimizin FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası maç programı şu şekilde:
4 Eylül Cuma
TSİ 18.30: Belçika – Türkiye
6 Eylül Pazar
TSİ 12.30 Türkiye – Avustralya
7 Eylül Pazartesi
TSİ 12.30: Porto Riko – Türkiye
Berlin’de düzenlenecek FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda oynanacak maçlara bilet almak için tıklayınız.
