Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Altyapı Erkek Milli Takımlar Komitesi Çalışmalarına Başladı

12.03.2020 13:39:31


Altyapı Erkek Milli Takımlar bünyesinde oluşturulan Altyapı Erkek Milli Takımlar Komitesi kulüp ziyaretleriyle çalışmalarına başladı.

Komitenin hedefi; Türkiye genelindeki altyapı erkek milli takımlarına seçilen veya aday olan sporcuları yakından takip ederek sporculara destek olmaktır. Çalışmalarına bu hedefle başlayan komitenin başında; Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan bulunurken, komitede; antrenör, kondisyoner, fizyoterapist ve psikolog olmak üzere dört farklı alandan üye yer almaktadır.

Oluşumun önemine dikkat çeken Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, kulüplerle ortak hareket etme konusunu daha üst seviyeye getirmeyi planladıklarını söyledi. Bu yapıyı oluştururken ana hedeflerinin altyapı erkek milli takımlarına seçilecek çocukların antrenmanlarını ve maçlarını daha sık takip edebilmek olduğunu ifade eden Doğan, “Komitede bulunan antrenörlerimiz, çocuklarımızın Türkiye genelindeki izlenme oranlarını attıracak. Fizyoterapistlerimiz ise çocuklarımızın sakatlıklarıyla ilgili analizler ve test çalışmaları yapacak. Kondisyonerlerimiz, çocuklarımızın performansıyla ilgili test ve analizlerde bulunacak. Son olarak da psikologlarımız, psikolojik anlamda desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızla iletişime geçecek.” şeklinde konuştu.

Altyapı Erkek Milli Takımlar olarak bireysel ve takım bazında ortak hareket etme konusunun altını çizen Fikret Doğan, “Komite olarak bu işe oldukça önem veriyoruz ve kulüplerimize bunu anlatmaya başladık. Oyuncuların pozisyonlarının belirlenmesi, bireysel fundamental yüklemesi ve takım oyunuyla ilgili ortak hareket etme çalışmaları da başlatıldı. Ayrıca psikologlarımız, kondisyonerlerimiz ve fizyoterapistlerimiz kendi bölümleriyle alakalı önemli çalışmalar yapıyorlar. Başlattığımız bu uygulamayla uzun vadede olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE