Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

A Erkek Milli Takımımız FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda

20.02.2021 21:43:51


A Erkek Milli Takımımız, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynadığı İsveç müsabakası ardından 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.

Ay-yıldızlılarımız, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile D Grubu’nda mücadele etti. Millilerimiz; Covid-19 pandemisi nedeniyle fanus düzeninde oynadığı beşinci müsabakada İsveç’i 88-80’lik skorla yendi. Bu grubun diğer maçında ise Hollanda, Hırvatistan’ı 65-57’lik skorla geçti.

Bu sonuçla A Erkek Milli Takımımız, A Kadın Milli Takımımızın ardından Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etme hakkı kazandı.

Millilerimiz, grubundaki son maçında 22 Şubat Pazartesi günü Hırvatistan ile karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak müsabaka NTV’den naklen yayınlanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri ve A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene Ay-yıldızlılarımızın FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmasıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Haluk Yıldırım (TBF Milli Takımlar Direktörü)
“Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde karşılaştığımız İsveç’i 8 sayı farkla mağlup ettik. Bu maçın ardından oynanan karşılaşmada Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle birlikte grup müsabakalarının tamamlanmasına bir maç kala FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. Bu dönemde milli takıma oyuncu gönderen tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu pandemi sürecinde bir kez daha fanusun ülkemizde düzenlenmesini sağladı. Bizlere bu konuda büyük destek veren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte tüm federasyon yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kerem Tunçeri (A Erkek Milli Takım Menajeri)
“İsveç ile Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynadığımız müsabakanın ardından; Hollanda’nın da Hırvatistan’ı yenmesiyle birlikte FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. Bizleri her zaman, her şartta destekleyen halkımızın enerjisini bu müsabakada da hissettik. Turnuvaya katılma başarısı elde ettiğimiz için mutluyuz. Amacımız FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için de turnuva sürecine kadar olan zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”

Orhun Ene (A Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İsveç müsabakası öncesi takım olarak erken toplandık. Oyuncularımız bu süreçte iyi çalıştılar ve süreci iyi değerlendirdiler. Zorlu lig takviminde oyuncuları milli takıma gönderen tüm kulüplerimize ve pandemi sürecinde bu pencereyi de ülkemize alan Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Son olarak, sporcularımızla birlikte teknik ve idari kadromuzda yer alan tüm ekibimizi elde edilen bu başarıdan dolayı kutluyorum.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE