Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası Kura Çekimi İstanbul’da Gerçekleştirildi

27.03.2024 13:42:55


İstanbul’un ev sahipliğinde 29 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası kura çekimi gerçekleştirildi. 
 
Wyndham Grand Levent Otel'de düzenlenen kura çekiminde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Yöneticileri, FIBA U17 Dünya Kupası’nda mücadele edecek ülkelerin temsilcileri ve basın mensupları yer aldı. Kura çekimi FIBA ve TBF YouTube kanallarından canlı olarak yayınlandı.
 
Kura çekimini A Erkek Milli Takım eski oyuncularından Kerem Tunçeri ve U17 Milli Takımımızdan Derin Can Üstün ile Kaan Onat gerçekleştirdi. 
 
Milli takımımız, C Grubu’nda Arjantin, İtalya ve Yeni Zelanda ile eşleşti.
 
Turnuvada Türkiye’nin yanı sıra, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Gine, İtalya, Litvanya, Yeni Zelanda, Filipinler, Porto Riko, İspanya ve ABD mücadele edecek.
 
FIBA U17 Dünya Kupası’nda gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: İspanya, Litvanya, Filipinler, Porto Riko
B Grubu: Çin, ABD, Fransa, Gine
C Grubu: Türkiye, Arjantin, Yeni Zelanda, İtalya
D Grubu: Mısır, Almanya, Kanada, Avustralya
 
FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası Turnuva Formatı şu şekilde:
Grup aşamasında organizasyona katılan 16 takım, her biri 4 takımdan oluşan 4 gruba (A, B, C ve D) ayrılacak. Her takım kendi grubundaki diğer tüm takımlara karşı mücadele edecek. Final aşamasında tüm takımlar, A ve B ile C ve D grupları arasında geçiş yapacakları Son 16 Turu'na katılmaya hak kazanacak. Son 16 turunun maçının galipleri Çeyrek Finale yükselirken, kaybedenler 9-16. sıralar için klasman maçlarına çıkacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE