Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

FIBA Altyapı Avrupa Şampiyonaları İle İlgili Kararını Açıkladı

11.05.2021 20:50:24


FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'nun 2019-2023 döneminin 13. toplantısı 11 Mayıs 2021 Salı günü video konferans yoluyla gerçekleşti.

Toplantıda 2021 yılında kadınlar ve erkeklerde düzenlenecek FIBA Avrupa Alt Yaş Turnuvaları'nın organizasyonu ve formatı ile ilgili Tıp, Gençlik ve Müsabaka Komisyonları, ulusal federasyonlar ve ev sahibi şehirlerden alınan görüşler doğrultusunda alınan karar açıklandı.

Alınan kararlara göre alt yaş kategorilerinde 16 ve daha fazla takımlı turnuvalar, mevcut pandemi nedeniyle “FIBA Youth European Challengers 2021” formatı ile daha az takımın katılacağı turnuvalar şeklinde düzenlenecek.

FIBA'nın turnuva formatları için aldığı kararlar şu şekilde:

- Organizasyonlar gönüllü katılım esasına dayanarak oynanacaktır. A, B ve C kategorilerinde ligden düşme ya da yükselme olmayacaktır.

- Sıralamada ilk 18’de yer alan takımlar (16 A kategorisi takımı ve 2019 sıralamasına göre ilave edilecek 2 takım) altışar takımlı üç turnuvada oynayacaktır.

- Sıralamada ilk 18’in dışında kalan takımlar altışar takımlı oluşturulacak turnuvalarda mücadele edecektir.

- Turnuvalara katılan her takım birbiriyle karşılaşacak şekilde grup formatında oynanacaktır.


Yapılan açıklamaya göre kadınlar ve erkeklerde FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası Elemeleri de belirlenen yönteme göre uyarlanacak.

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu ayrıca, 2021 Avrupa Alt Yaş Turnuvaları'nın ev sahiplerine, 2022'de ilgili etkinlikleri organize etmeleri için öncelik verilmesini onayladı.

Daha Fazla Haber Göster

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE