Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

A Erkek Milli Takımımız 2022 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda

29.04.2021 10:30:49


1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın kura çekimi Almanya'nın Berlin şehrindeki Verti Music Hall'de gerçekleştirildi.

A Erkek Milli Takımımız kura çekimi sonucunda A Grubu’nda Gürcistan, İspanya, Rusya, Belçika ve Bulgaristan ile eşleşti. Millilerimizin grup karşılaşmalarına Gürcistan’ın Tiflis kenti ev sahipliği yapacak.

A Erkek Milli Takımımızın A Grubu'nda maç takvimi ise şu şekilde oluştu.

“Takımımızın potansiyeline çok inanıyoruz”
Kura çekimini değerlendiren Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonunda ülkemizi temsil edeceğimiz için mutluyuz. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te A Grubu’nda, Gürcistan, İspanya, Rusya, Belçika ve Bulgaristan ile karşılaşacağız. Bu turnuvada oynayacağımız hiçbir maç kolay geçmeyecektir. Çünkü Avrupa Şampiyonası oynamaya hak kazanmış her ekibin belirli bir seviyenin üzerinde kaliteye sahip olduğunu biliyoruz. Ancak biz de ülke basketbolu olarak bulunduğumuz noktayı çok iyi biliyoruz ve milli takımımızın potansiyeline çok inanıyoruz. Ülkemizi de FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” diye konuştu.

“Amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek”
A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri kura çekimiyle ilgili, “FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nda yer alacağız ve Gürcistan, İspanya, Rusya, Belçika ve Bulgaristan ile grup maçlarımızı oynayacağız. Amacımız organizasyonda tüm gücümüzle mücadele etmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olacak. Avrupa Şampiyonaları’nda günlük performansların ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Tüm takımlar önemli hedeflerle turnuvaya katılıyor. Ancak biz de ne kadar kuvvetli bir takım olduğumuzun bilincindeyiz. FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda da elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inancımız tam.” dedi.

“A Grubu'nun oldukça dengeli olduğunu söyleyebilirim”
A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene kura çekimini değerlendirirken, “2022 Avrupa Şampiyonası’nda bizim de yer aldığımız A Grubu’nun oldukça dengeli olduğunu söyleyebilirim. Çapraz grubumuzda da çok önemli rakipler bulunuyor. Zorlu bir Avrupa Şampiyonası oynayacağız. Önümüzde Olimpiyat Elemeleri ve gelecek yıl düzenlenecek Dünya Kupası Elemeleri ile birlikte uzun bir sürecimiz var. Olimpiyat Elemeleri’nde NBA’den gelen oyuncularımızla bütün takımı da görme fırsatımız olacak. Avrupa Şampiyonası öncesi bu sürecin lehimize işleyeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda grup maçları 1-8 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımlar çapraz eşleşme usulü ile Almanya’nın Berlin şehrinde 10-11 Eylül tarihlerinde son 16 turunda karşı karşıya gelecek.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu: Türkiye, Gürcistan, İspanya, Rusya, Belçika, Bulgaristan

B Grubu: Almanya, Litvanya, Fransa, Slovenya, Macaristan, Bosna Hersek

C Grubu: İtalya, Estonya, Yunanistan, Hırvatistan, Ukrayna, Büyük Britanya

D Grubu: Çekya, Polonya, Sırbistan, Finlandiya, İsrail, Hollanda, 

Türkiye, FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Hırvatistan ve Hollanda ile birlikte grubu ilk üç sırada tamamlayarak turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.

İlki 1935 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın tarihinde Sovyetler Birliği 14 şampiyonlukla en üst sırada yer alıyor. Şampiyonada Yugoslavya’nın ise 8 şampiyonluğu bulunuyor.

Avrupa Şampiyonası 2001 yılında ülkemizde düzenlenirken ve 2017 yılında da Türkiye, Finlandiya, İsrail, Romanya ev sahipliğinde gerçekleşmişti. 2001 yılında ev sahibi olduğumuz turnuvada milli takımımız gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE