Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Solgar Vitamin Türkiye Kupası’nda Final Heyecanı Yaşanacak

15.02.2020 22:42:44


Solgar Vitamin Türkiye Kupası finalinde Darüşşafaka Tekfen ile Fenerbahçe Beko, 16 Şubat Pazar günü saat 17.00'de Ankara Spor Salonunda oynanacak.

Yarı final maçlarında Darüşşafaka Tekfen ile Galatasaray Doğa Sigorta ve Türk Telekom ile de Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. 14 Şubat Cuma günü oynanan yarı final karşılaşmalarında Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray Doğa Sigorta’yı 85-71’lik skorla geçerken, Fenerbahçe Beko da Türk Telekom’u 83-81’lik skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Dörtlü Finale Nasıl Geldiler?
Kupayı kazanma mücadelesi verecek takımlar, Dörtlü Final'e zorlu rakiplerini eleyerek geldi. ING Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarıyı ilk 8'de tamamlayan takımlar, Solgar Vitamin Türkiye Kupası'na katılarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Darüşşafaka Tekfen, çeyrek finalde karşılaştığı Anadolu Efes'i 81-71 yenerek son dört takım arasına kalırken, Galatasaray Doğa Sigorta ise Tofaş’ı 98-81 yenerek Ankara biletini aldı.

Başkent ekibi Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi'ni ikinci sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka'yı 62-56 geçerek son dört vizesi aldı. Çeyrek finalin son maçında ise Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Teksüt Bandırma'yı 100-70 yenerek Dörtlü Final'e kalarak Türk Telekom'un rakibi oldu.

İki takımın başantrenörleri, Solgar Vitamin Türkiye Kupası finali öncesi şu değerlendirmelerde bulundu:
Selçuk Ernak (Darüşşafaka Tekfen)
“Kupa organizasyonları çok keyifli. Tek maç üzerinden oynandığı için her zaman sürprizlere açık oluyor. O gün gösterilen performanslar, sonucu belirliyor. Tabii şampiyonluk adayı dışındaki takımlar için de sezonu taçlandırmaları açısından bir fırsat. Biz üç kulvarda da, sonuna kadar şansımızı zorlamak istiyoruz. Buraya kadar çok iyi geldik. Kıymetli rakipleri yendik. Şimdi de Avrupa’nın kaliteli takımlarından biriyle oynayacağız. Mutlaka çok zor bir maç olacaktır ancak bir o kadar da keyifli hale getirmeyi düşünüyoruz. İyi bir basketbol ortaya koyabilirsek kazanma şansımızın olduğunu hissediyoruz. Daha önce aldığımız galibiyetler bize böyle bir özgüven sağladı. Umarım izleyenler de bizim kadar maçtan keyif alırlar. Takım olarak mücadele ve savunma açısından sezonun başına göre sınıf atladığımızı düşünüyorum. Daha fazla oyuncudan, daha fazla savunma verimi alıyoruz. Takım karakteri olarak da sert bir yapı oluşturduk. Bu da bize çok yardımcı oluyor. Bu maçlarda, özellikle geriye düştüğümüz ya da maçın bir sıkışıklığa girdiği yerlerde takımın akıllı davranması ve problemi kendi içerisinde çözebilmesi beni memnun etti. Özellikle Fenerbahçe Beko gibi çok fazla silahı olan, kaliteli takımlara karşı buna mutlaka ihtiyacımız olacak.”

Zeljko Obradovic (Fenerbahçe Beko)
“Benim için büyük bir zevk. Fenerbahçe’de, bu teknik heyetle 500. maçımı devireceğim. Bu benim için gerçekten güzel bir sayı. Takım olarak şimdi çok özel bir yerdeyiz; çünkü finaldeyiz. Maça iyi hazırlanmamız lazım. Çok iyi basketbol oynayan bir takımla karşılaşacağız. Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta’yı yendiler ve iki maçta da çok iyi ve agresif oynadılar. Şimdi kupayı düşünmeliyiz ve rakibe odaklanmalıyız. Çok farklı bir maç olacak. Teksüt Bandırma maçında iyi oynadık. Türk Telekom’a karşı da çok zor bir maçı geride bıraktık. Ankara gerçekten çok iyi bir basketbol sahnesi. Takım olarak bizim için savunma önemli. Bu tarz maçlarda; ikinci yarılarda her şey değişebilir. Türk Telekom karşısında ikinci yarıda daha çok savaştık ve birbirimize daha çok inandık. Çok zorlu bir karşılaşmayı geride bıraktık ve maçı kazandık. Tekrardan Türk Telekom’u tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi bir maç çıkarttılar. Oyuncularımı da kutluyorum. Çünkü bu baskıyı kaldırmak kolay değildir. Sezon içerisinde bunun gibi birçok maç oynuyorlar ve bu konuda çok deneyimliler. Onların tecrübesi bizlere yardımcı oluyor. Finalde de onların bu deneyimi çok önemli olacak. Darüşşafaka Tekfen iyi oyunculardan kurulu bir takım. Maçı iyi anlamamız lazım. Bu bir final. Her zaman %50 şans vardır.” 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE