Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL 2. LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

TBF Yöneticilerinden Kura Değerlendirmesi

9.04.2019 18:00:00

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve A Milli Erkek Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, 2019 FIBA Dünya Kupası kurasını değerlendirdi.


A Milli Erkek Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası’nda ABD, Çekya ve Japonya ile E Grubu’nda mücadele edecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve A Milli Erkek Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, 2019 FIBA Dünya Kupası kurasını değerlendirdi.

Türkoğlu: “İyi bir kura çektiğimize inanıyorum”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, kurayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“İyi bir kura çektiğimize inanıyorum. Bu kura hepimize, ülkemize, federasyonumuza, Ufuk Hoca ve ekibine, tüm sporcu arkadaşlarımıza hayırlı olsun. İlk defa Dünya Kupası’na elemelerden gidiyoruz. Çok genç bir ekibiz. İlk kez bir şampiyona tecrübesi yaşayacak arkadaşlarımız var. Tüm arkadaşlarımızla iyi bir yaz geçirmek ve turnuvada en üst seviyeye kadar gidebilecek bir performans göstermek istiyoruz. Umarım ilk kez kendimizi erkeklerde olimpiyatlara taşıyabilecek potaya sokabiliriz.”

Başkan Türkoğlu, E Grubu’nda karşılaşacağımız ABD, Çekya ve Japonya ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Tabii ki ABD’nin basketbolda nasıl bir ülke olduğunu konuşmamıza gerek yok. Ama bazen bu tarz kuralar avantaj olabilir çünkü böyle rakipler çaprazdan gelip yolunuzu da kesebilirdi. Dolayısıyla aynı grupta olmak avantaj da olabilir. Bu tarz turnuvalarda maç maç düşünmek gerekiyor. Çekya da çok önemli oyunculardan kurulu bir takım. Ne kadar maç kazanırsak diğer gruba o kadar avantajlı gideceğimiz için her maç bizim için çok değerli. Japonya maçı da bu yüzden çok önemli. İdari ve teknik ekibimiz de her galibiyetin ne kadar önemli olduğunu bilerek hazırlanacaktır.”

Onan: “Dünya Kupası’na renk katacağız”
Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ise kura hakkında şunları söyledi:

“ABD ile aynı grupta yer alacağımızı daha önceden biliyorduk. Diğer rakiplerimiz de Japonya ve Çekya oldu. Benim inancım, ABD grup lideri olacaktır. Öyle olunca da biz Japonya ve Çekya ile ikincilik için mücadele edeceğiz. Hiçbir maçın sonucu oynanmadan belli olmaz. Güçlü bir takımımız var. En iyi şekilde hazırlanarak Dünya Kupası’na renk katacağımıza inanıyorum. Gruptan çıkıp sonuna kadar tırmanacağımızı düşünüyorum.”

Yıldırım: “Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz”
Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ise şöyle konuştu:

“Kuranın hayırlı olmasını diliyorum. ABD, Çekya ve Japonya ile aynı grupta mücadele edeceğiz. Dünya Kupası’nda her rakip zorlu olduğu için grubumuzdaki takımlarla ilgili olarak zor ya da kolay demenin doğru olmadığını düşünüyorum. Hedefimiz grubumuzu ilk iki sırada bitirmek ve sonrasında yapabildiğimiz en iyi dereceyi yapabilmek. Türk basketbolunu bu turnuvada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.”

Tunçeri: “Yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor”
A Milli Erkek Takımımızın menajeri Kerem Tunçeri’nin kuraya dair yorumları ise şöyle:

“Zorlu bir eleme turundan geçtik. Genç oyunculardan kurulu bir takımımız var. NBA’deki oyuncularımız sezon içerisinde maalesef bizlerle olamadı. Ama özveriyle elemelerdeki gruplarımızdan çıkmayı başardık. ABD, Çekya ve Japonya ile karşılaşacağız. Dünya Kupası’na en iyi şekilde hazırlanacağız. Bunun için de yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE