Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL 2. LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Dr. Yılmaz Argüden’e “Boğaziçi Spor Elçisi” Ödülü

21.12.2021 09:30:00


Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri töreninde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden, “Boğaziçi Spor Elçisi” ödülünü kazandı.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden, yaptığı teşekkür konuşmasında,  ‘Olimpiyatlar birleştirir’ vurgusu yaparak, “Türkiye’nin Filistin, İsrail, Suudi Arabistan ve İtalya iş birliği ile olimpiyatlara aday olması, olimpiyatları Türkiye’ye kazandırır.” önerisinde bulundu.

Dr. Argüden, Boğaziçi Albert Long Hall’de gerçekleştirilen törendeki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sporun birleştirici gücünü kullanarak dünya barışına katkı sağlayacak bir iş birliğinin geliştirilmesine öncülük yapmak Türkiye’ye olimpiyatları kazandırır. Türkiye’nin daha önce beş kez aday olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir Müslüman ülkede olimpiyat düzenlenmedi. Üç evrensel imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’dan, Göbeklitepe’ye ve Efes’e, Truva’dan Noel Baba’nın doğum yeri Demre’ye kadar dinler tarihi açısından önemli noktalara ev sahipliği yapan Türkiye’nin, Kudüs’ü kapsayan Filistin ve İsrail, Mekke ve Medine’yi barındıran Suudi Arabistan ve Vatikan’ı barındıran İtalya ile birlikte ortaklaşa olimpiyat düzenlemeye öncülük yapması sporun birleştirici gücünü kullanarak insanlık ve ülkemiz açısından önemli kazanımlar elde edilmesine yardımcı olabilir. İnsanlığın ortak sorunlarını çözebilmek üzere farklı din ve kültürlerin iş birliğine öncülük yapmak, Türkiye’nin Mevlâna – Yunus Emre’den gelen hoşgörülü, barışçı ve misafirperver bir ülke olarak tanınmasına yardımcı olur. Ülke adımızın her dilde ve ortamda ‘Türkiye’ olarak kullanılması konusundaki 4 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uygulanmasına da destek olur. Olimpiyat oyunlarını düzenleyebilmek ülke marka değerinin, kültür turizminin ve birlikte çalışılacak ülkelerle olan ilişkilerimizin gelişmesine destek olur.  Ayrıca, olimpiyatlar için gerekli yatırımların paylaşılması da ekonomik açıdan fayda sağlar.  Napolyon’un ‘Dünya tek bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu’ sözü doğrultusunda kıtaları birleştiren bu sihirli kentin değerini artırır.  Liyakate dayalı kapsayıcı kültürü ile sadece akademik açıdan değil, sosyal, sanat ve spor alanındaki faaliyetleriyle de lider bir kurumu olan Boğaziçi Üniversitesi’nin bu fikri dünya spor camiasının gündemine taşımak için en doğru platform olduğunu düşünüyorum. Öğrenciliğim döneminde düzenlediğimiz ilk uluslararası Spor Festivali’nin 41. yıldönümünde verdiğiniz bu Ödülü almaktan onur duyuyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Öte yandan törende “En İyi Basketbol Oyuncu” seçilen A Erkek Milli Takımı sporcularımızdan Alperen Şengün’ün ödülünü de TBF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden teslim aldı.

Dr. Yılmaz Argüden Hakkında
Dr. Argüden Boğaziçi Üniversitesi’nde Spor Kurulu Başkanı olduğu dönemde ilk Uluslararası Spor Bayramı (SportsFest) organizasyonunu gerçekleştirdi. İki sene üst üste Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Boğaziçi Üniversitesi Basketbol Takımı’nda oyun kurucu pozisyonunda oynadı. Boğaziçi Üniversitesi’ni hem birincilikle tamamlayarak hem de öğrenci liderliği için Rektör Ödülü alarak mezun olan ilk ve tek öğrenci oldu. Stratejik Analizler konusundaki doktorasını Rand Graduate School’dan ‘Üstün Başarı Ödülü’ ile aldı.

 Dünyada en iyi tanınan Türk danışmanlık firması ARGE Danışmanlık ve Argüden Yönetişim Akademisi’nin kurucusu olan Dr. Argüden farklı ülkelerde 70’i aşkın şirketin yönetim kurullarında yer aldı. Erdemir ve Rothschild&Co Yatırım Bankası Türkiye ofisinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı olarak görev üstlendi.  BÜMED Başkanlığı döneminde BURC tesislerinin yatırımı gerçekleştirildi.  KalDer Başkanlığı döneminde Ulusal Kalite Hareketini başlattı. Dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Başkanı seçilerek Yönetim Kurulu’nda da görev üstlendi. Dr. Argüden, IFC Kurumsal Yönetişim Danışma Kurulu üyesi ve Business at OECD Yönetişim Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Eğitim hayatı boyunca Fulbright, TÜBİTAK, NATO, Eisenhower gibi burslar ve kariyeri boyunca Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaşlık gibi çeşitli ödüller kazanan Dr. Argüden Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçildi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE