Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu TBF Akademi İle İlgili İnfografik Paylaştı

30.04.2021 09:57:00


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, birinci yılını tamamlayan TBF Akademi’nin Türk basketboluna katkısını anlatan infografik paylaşımında bulundu.

Türkoğlu’nun paylaştığı infografiğe göre TBF Akademi’de kullanıcılar; “Antrenör, Hakem, Yönetici, Kondisyoner, Sağlık Çalışanları, Temsilci ve Veli Eğitimi” alanlarında eğitimlere ulaşabiliyor.

TBF Akademi ile ilgili detaylı istatistiklerin de bulunduğu infografikte; platformda toplam 15.054 dakika ders, 1.250’den fazla içerik ve 80’den fazla eğitmen yer aldığı bilgisi bulunuyor. Bununla birlikte sadece bir yılda TBF Akademi’ye 16.809 kişinin başvuru gerçekleştirdiği ve kullanıcıların çok büyük bir bölümünün de 20-29 yaş arası gençlerden oluştuğu bilgisi basketbolseverler ile paylaşıldı.

İnfografiğe göre TBF Akademi üzerinden bu yıl ilk defa online antrenör semineri de düzenlendi ve 14. Uluslararası Basketbol Antrenörü Semineri tam 42 farklı ülkeden 3.077 kişi tarafından takip edildi. Akademi bünyesinde bugüne kadar ise 3.356 antrenör, 618 hakem ve 643 yönetici olmak üzere toplamda 4617 sertifika verildi.

TBF AKADEMİ ÖRNEK VE ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Nisan 2020’de faaliyete geçen TBF Akademi alanında öncü ve bütün dünyaya örnek olacak niteliğiyle dikkat çekiyor. Son bir yılda ulaştığı noktayla birçok otoritenin takdirini toplayan TBF Akademi, özellikle pandemi sürecinde düzenlenen online eğitim, konferans ve seminerlerle alanında en çok başvurulan platformlardan bir tanesi haline geldi. TBF Akademi ile Türkiye Basketbol Federasyonu, Kovid-19 pandemisi döneminde bütün federasyonların toplamından daha fazla eğitim faaliyeti organize etti.

Uluslararası düzeydeki etkinliklerini 2021’de de sürdüren TBF Akademi’de 6 farklı dilde çocuklar, antrenörler, veliler ve diğer basketbol paydaşları için FIBA Altyapı Gelişim Webinarları düzenlendi. Buna ek olarak TBF Akademi bünyesinde uluslararası federasyonlarla, üniversitelerle, yerli ve yabancı uzmanlarla işbirlikleri yapılarak hem TBF Akademi üyelerinin hem de yabancı ülkelerdeki basketbol paydaşlarının kariyer gelişimlerine destek sağlandı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE