Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene İçin İmza Töreni Düzenlendi

23.11.2020 12:27:27


FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Erkek Milli Takımımızın Başantrenörü Orhun Ene için imza töreni gerçekleştirildi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan imza töreni ile resmen görevine başlayan Orhun Ene ile ilgili TBF CEO’su Ömer Onan, “Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Başantrenörümüz Ufuk Sarıca ile yollarımızı ayırdık. Kendisine milli takımımıza yapmış olduğu hizmetler ve verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. A Milli Takımımızın yeni başantrenörü Orhun Ene, Türk basketbolunun yetiştirdiği en değerli hocalardan. Sezon sonuna kadar çalışmama kararı olması rağmen, bu süreçte başta Başkanımız Hidayet Türkoğlu ve beni kırmayıp, bu onurlu ve önemli görevi kabul ettiği için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. 2022 Eylül ayında gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası bitimine kadar A Milli Takımımızın başantrenörü Orhun Ene’dir. Orhun hocanın gerek bu süreçte gerekse de çok daha uzun yıllar milli takımımızla nice başarılar yaşayacağına ve yaşatacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

A Erkek Milli Takım Başantrenörlüğü görevine geldiği için çok mutlu olduğu ifade eden Ene ise, “Çok heyecanlıyım. Senelerce A Milli Takım formasını giydim ve her kategoride antrenörlük yaptım ancak yine de milli takımdan bir görev gelince aynı heyecanı yaşıyorum. Beni bu göreve layık gören Sayın Başkan Hidayet Türkoğlu’na ve TBF Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim. Biz, milli formaya çok değer veriyoruz. Milli takıma çağrılan her oyuncu da bu bağlılığı ve gayreti gösteriyor. Şimdi, kısa bir dönemde bir iyi kimya oluşturup milli takım kültürünü devam ettirerek fark yaratacağız. Yoğun bir şekilde çalışacağız ve önümüzdeki 2 maçtan başlayarak istediğimiz sonuçları alacağız. Herkesin gurur duyacağı bir milli takım oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Ene, 2011 yılında da A Erkek Milli Takım Başantrenörlüğü görevinde bulunmuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Orhun Ene’ye yeni görevinde başarılar dileriz.

Orhun Ene Hakkında

1967 Erzurum doğumlu olan Orhun Ene, oyunculuk kariyeri boyunca Ortaköyspor, Eczacıbaşı, Paşabahçe, Fenerbahçe, Ülkerspor, Galatasaray ve İTÜ takımlarının kadrolarında yer aldı.

192 kez milli formayı giyen Orhun Ene, antrenörlük kariyerine ise 2003 yılında başladı. İstanbul Tofaş Genç Takımı’nda antrenörlük kariyerine giriş yapan Ene; 2006-2007 sezonunda FMV Işıkspor ve 2007-2009 yılları arasında da Antalya Büyükşehir Belediyespor takımlarında çalıştı. 2009-2013 yıllarında Banvit’te görev yapan Orhun Ene, 2013-2014 sezonunu ise Darüşşafaka’da tamamladı. Tecrübeli antrenör, son olarak Bursa ekibi Tofaş’ta 2015-2020 yılları arasında görev yaptı.

Yıldız, Genç, Ümit ve 19 Yaş Altı Milli Takımları’nda görev yapmasının yanı sıra Orhun Ene, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ülkemize gümüş madalya kazandıran kadroda da yardımcı antrenör olarak yer almıştı. Ene, 2011 yılında A Erkek Milli Takımımızın başına getirilmiş ve 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda da Ay-yıldızlılarımızın başantrenörlüğünü üstlenmişti.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE