Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kızılay Sokağı’nı Ziyaret Etti

5.11.2019 12:04:00


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türk basketbolunun önde gelen isimleri, Etimesgut’taki Kızılay Sokağı’na konuk oldu.

Türk Kızılay’ın Ankara Etimesgut yerleşkesinde kurulan ve bu yıl 30 bin çocuğun eğitim alması planlanan Kızılay Sokağı’nda, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile birlikte etkinlik alanlarını ziyaret eden Türkoğlu ve beraberindeki heyet kan bağışında da bulundu.

Etkinliğin ardından Dr. Kerem Kınık ile birlikte kameraların karşısına geçen Hidayet Türkoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak toplumumuzla iç içe, omuz omuza yaşıyoruz ve sporun birleştirici gücünü, her fırsatta yine toplumumuzun yararına kullandığımız bir modelle hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, “#KızılayBasketbolElEle” diyerek güzel bir iş birliği  başlatmış bulunuyoruz. Değerli Başkanımız Kerem Kınık ile yaptığımız görüşmelerde, güçlü, dinamik ve mücadeleci Türk basketbolunun, Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinden model alınan Türk Kızılay’ı ile güçlerini birleştirmesinin büyük bir sinerji yaratacağına inandık. Ne mutlu ki Kızılay Haftası ile başlayan çalışmalarımıza ilk günden tüm kulüplerimiz, spor adamlarımız ve sporcularımız büyük destek oldular. Şimdi sıra tribündeki basketbolseverlerde olacak, onların da katkısını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay ile iş birliklerinin devam edeceğini belirten Türkoğlu, “Sezon süresince Türk Kızılay ile pek çok ortak yardım projemiz olacak. Her kademeden sporcularımız bu projelere katılacak. Türk Kızılay’ın ayrım gözetmeden, tarafsızca hayata geçirdiği gönüllü hizmetlere biz de basketbol ailesi olarak katkıda bulunmak istiyoruz.  Bunun bizim bireysel sorumluluğumuz olduğunu bildiğimiz kadar, camia olarak da bir bilinç haline getirmeye özen gösteriyoruz. Bugün yaptığımız ziyaret ve gerçekleştirdiğimiz kan bağışının büyük bir destek çağrısının başlangıcı olarak benimsenmesini arzu ediyorum.” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Kızılay haftası çok özel bir dönemde kutlanır. Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi olan 29 Ekim’de başlayan haftamız 4 Kasım’a kadar devam eder. Her geçen yıl coşkusu artan Kızılay Haftamıza bu yıl Basketbol Federasyonumuzun verdiği destek eşsiz bir öneme sahip. Kızılay ile gençliğin bağının kurulması anlamında sporcuların hafta boyunca maçlara Kızılay tişörtleri ile çıkmaları, “İyilik Sensiz Olmaz” yazan pankartlarla çıkmaları haftamıza ve Kızılayımıza dikkat çekmek için bize verilen en büyük desteklerden biridir. Bugün de Sayın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımız ile basketbolumuzun öncü isimlerini yerleşkemizde ağırlamak, onlarla birlikte kan bağışında bulunmak bize ayrı bir onur vermiştir. Bu örnek davranışları münasebetiyle başta Türkiye basketbol Federasyonu Başkanımız Sayın Türkoğlu olmak üzere tüm basketbol camiasına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organizasyonuyla; Kızılay Haftası’nda farkındalığı artırma amacıyla, ING Basketbol Süper Ligi’nin tüm ekipleri kan bağışı organizasyonlarına katıldı. Ayrıca ING Basketbol Süper Ligi’nin altıncı haftasında tüm takımlar sahaya Türk Kızılay tişörtleri ve pankartıyla çıktı.

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE