Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

FIBA 3x3 Olimpiyat Oyunları Elemeleri Avusturya’da Düzenlenecek

23.06.2020 21:55:14


Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen FIBA 3x3 Basketbol Olimpiyat Oyunları Elemeleri, 26-30 Mayıs 2021 tarihlerinde, Avusturya’nın Graz kentinde gerçekleşecek.

Erkekler kategorisinde Türkiye’nin de katılacağı ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ilk defa Olimpik spor olarak yer alacak 3x3 basketbolun elemelerinde, erkekler ve kadınlarda 20’şer olmak üzere, toplamda 40 ülke mücadele edecek.

Türkiye elemelerde A Grubu’nda; Moğolistan, Polonya, Brezilya ve Çekya ile karşılaşacak. Elemeler sonunda kadınlar ve erkeklerde 3’er ülke, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda yer alma hakkı kazanacak.

FIBA 3x3 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde her takım kendi grubundaki diğer 4 ülke ile karşılaşacak ve 4 grupta ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale kalacak. Tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final maçlarının ardından yarı finaller oynanacak. Üçüncülük maçı hariç, sıralama maçları oynanmayacak. Sıralama yapılırken eşitlik olması durumunda; öncelikle galibiyet sayısına, ardından iki takımın birbirine karşı aldığı sonuca ve sonrasında averaja bakılacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE