Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki Üzücü Olayların Ardından Tüm Maçlarda Saygı Duruşu

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki Üzücü Olayların Ardından Tüm Maçlarda Saygı Duruşu

Yayın Tarihi: 17.04.2026

Şanlıurfa’nın Siverek ve Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçelerindeki okullarda meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan silahlı saldırıların ardından, bugün oynanan Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol 2.Ligi, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi ve Basketbol Gençler Ligi müsabakalarında 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 27. Haftasında bugün oynanan TOFAŞ – Beşiktaş GAİN, Türkiye Basketbol 2.Ligi yarı final karşılaşması olan Akhisar Belediye - Keçiören Belediyesi Bağlum, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nin 9.Hafta ve Basketbol Gençler Ligi 5. pencere müsabakalarında 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ayrıca müsabaka salonlarındaki LED ekranlarda yaşanan olaylara ilişkin kınama ve başsağlığı mesajlarına yer verildi.

 Hafta boyunca bütün liglerimizde oynanacak müsabakalar öncesinde saygı duruşu ve anma etkinlikleri düzenlenmeye devam edecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bu saldırıları bir kez daha kınıyor; hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelere ve milletimize başsağlığı  diliyoruz.