Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

SAHNE GENÇLERİN
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Botaş

29.04.2024 17:07:13


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, Botaş şampiyonluğa ulaştı.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Sinop’un yaptığı U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Gazi Çelebi Spor Salonu ve 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda oynandı. Gazi Çelebi Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Botaş şampiyonluğa ulaşırken, Samsun Canik Belediyesi ikinci ve Çankaya Üniversitesi üçüncü oldu.

 

4. ÇBK

5. Oksijen Spor

6. Gallardo

7. Fenerbahçe

8. TED Ankara Kolejliler

U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Rüya Şükran Güvenç (Botaş) en değerli oyuncu seçilirken; Tuğçe Fıçıoğlu(Botaş), Berfin Ece Topateş(Çankaya Üniversitesi), Ezgi Ülker(Çankaya Üniversitesi), Kadriye Erva Özek(ÇBK), Elif Hatice Bardı(Samsun Canik Belediyesi) en iyi beşte yer aldı.

Turnuvada ayrıca Kadriye Erva Özek(ÇBK) sayı, Elif Nisa Solmaz(Botaş) asist, Elif Hatice Bardı(Samsun Canik Belediyesi) ribaund, Nehir Özgü Özbakır (Ted Ankara Kolejliler) blok ve Zeynep Tunçer (Samsun Canik Belediyesi) top çalma istatistiklerini ilk sırada tamamladı.

U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü ile alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE