Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Bireysel Gelişim Antrenörlüğü Duyurusu

24.04.2023


Bireysel Gelişim Antrenörlüğü ile ilgili TBF Eğitim Kurulu duyurusunu kamuoyu bilgisine sunarız.

İlki 2019 yılında düzenlenerek devreye giren Bireysel Gelişim Antrenörlüğü ile ilgili Eğitim Kurulu’nun aldığı kararı açıklayan TBF Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. 2023-2024 sezonu itibariyle Süper Lig talimatlarına eklenerek yürürlüğe girecek Bireysel Gelişim Antrenörlüğünün detaylarını TBF Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs’ten dinleyelim:

Takımlarımızdaki genç oyuncuların daha donanımlı hale gelmesi ve A takımlarda yeterli süreleri almaları ana amacımızı oluşturmaktadır. Bu sayede Türk sporcuların rol oyuncusu olmaktan çıkarak, takımın iskeletinin önemli parçaları haline gelmesine yardım etmek ve Türk basketbolundaki yetenekli oyuncu havuzunu genişletmek hedefindeyiz.

Uzun yıllar altyapılarda antrenörlük yapmış biri olarak, sadece takım antrenmanları ile donanımlı ve üst düzey oyuncu olunamayacağını biliyorum. Türk basketbolu, altyapılarda yetenekli gençleri tespit etme ve bu sporcuları yetiştirme konusunda son derece başarılı. Ancak, maalesef oyuncularımızın gelişiminin sürmesini sağlamakta çok zorlanıyoruz. Basketbolumuz, uzmanlığı “Oyuncuların Bireysel Gelişimi” olan, donanımlı, konulara bilimsel yaklaşabilen antrenörlere büyük bir ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle de çıkış noktasını bu ihtiyaçtan alan eğitim programımız bana büyük bir heyecan vermektedir.

İlki 2019 yılında düzenlenerek devreye giren Bireysel Gelişim Antrenörlüğünün önümüzdeki sezonlarda Süper Lig talimatlarına eklenerek yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl da tüm basketbol paydaşlarının planlamalarını yapabilmeleri için, 2023-2024 sezonu itibariyle Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi talimatlarında; bu liglerde yer alan takımlarda en az bir “Bireysel Gelişim Antrenörü” lisanslı antrenör bulundurma zorunluğunun yer alacağı duyurulmuştu. Bireysel Gelişim Antrenörlüğü ile ilgili detaylara ulaşmak için 
tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE