Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Tüm İl Hakemleri ve Masa Görevlileri İçin Önemli Duyuru

11.08.2020

Tüm İl Hakemleri ve Masa Görevlileri İçin Önemli Duyuru


Sevgili Görevli Arkadaşlar

Yeni sezonun hazırlıklarına başladığımız bugünlerde sizlerle bu sene yapacağımız yazılı ve fiziksel test sınav düzeneğini paylaşmak istiyorum.

2020 – 2021 sezonu öncesi yapılması gereken yazılı sınavlar merkezi şekilde TBF Akademi üzerinde yapılacaktır. Bu sınavı sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapabilmemiz için;

1- Tüm aday, il hakemleri ile masa görevlilerinin TBF Akademiye 17 – 22 Ağustos 2020 tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

2- Aday ve İl hakemleri TBF Akademiye kayıt olurken İL HAKEMLERİ (Mevcut) seçeneğinden kayıt yaptıracaklardır

3- Masa görevlileri MASA GÖREVLİSİ (mevcut) seçeneğinden kayıt yaptıracaklardır.

4- Masa Görevlileri sınavlarını 29 Ağustos 2020, Aday ve İl Hakemlerinin sınavlarını 30 Ağustos 2020 günü 13:00 – 19:00 saatleri arasında diledikleri zamanda yapabileceklerdir. Sınav 40 soru şeklinde olacak olup sınav süresi 60 dakika ve geçer not 70 puan olacaktır.

5- Bildiğiniz gibi hakem ve masa görevlisi lisans vize ücreti 5 TL’dir. Hakemlerimiz ve masa görevlilerimiz 5 TL vize ücretini sınava girerken TBF Akademi üzerinden Kredi Kartı ile ödeme yapacaklardır.

6- Sınavda başarılı olmaları halinde masa görevlilerinin vizeleri otomatik olarak yapılacaktır. Aday ve İl Hakemlerinin sınavda başarılı olmaları halinde vizelerin fiziksel testlerin tamamlamasının ardından yapılacaktır.

7- Sınavda başarılı olamayan veya sınava katılamayan hakem ve masa görevlileri için telafi sınavı 17 Ekim 2020 tarihinde yapılacaktır.

 

Sevgili Arkadaşlar;

TBF Akademiyi hakem ve masa görevlileri sadece sınav için kullanmayacaklardır. Hakemlerimiz;

- Basketbol Oyun Kuralları,

- FIBA Yorumları,

- 2 Hakem Mekaniği,

- 3 Hakem Mekaniği,

- Bireysel Hakem Teknikleri

Masa Görevlileri;

- Basketbol Oyun Kuralları,

- FIBA Yorumları,

- Masa Hakemi El Kitabı,

gibi eğitim dokümanlarına TBF Akademi üzerinden ulaşabileceklerdir. Ayrıca sezon boyunca Hakem Eğitim Departmanımız tarafından hazırlanacak video kliplere ve diğer eğitim materyallerini de takip edebileceksiniz.

 

Sevgilerimizle

İHK

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE