Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye – Polonya Maçının Ardından

14.08.2022


Ay-yıldızlılarımızın İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Polonya’yı 94-78’lik skorla mağlup ettiği hazırlık müsabakasının ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile A Erkek Milli Takım oyuncularından Şehmus Hazer değerlendirmelerde bulundu.

Ergin Ataman (A Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Her geçen maç daha iyi oynuyoruz. Bu karşılaşmada 3 önemli eksiğimiz vardı. 3 ana oyuncumuz olmamasına rağmen iyi organize olduk. Zaman zaman iyi savunma yaptık. Hücumda top paylaşımını iyi yapıyoruz. Görüyorum ki hazırlık maçı olmasına rağmen 12 Dev Adam ruhunu yaşatmaya başladık. Bu her şeyden önemli ve bizleri de motive ediyor. İlk etap hazırlık maçlarını tamamladık. Önümüzdeki hafta Atina’ya gidiyoruz ve orada üç tane çok sert maç oynayacağız. Atina’daki karşılaşmalarda Larkin’i de devreye sokup bir düzen oturtmak istiyoruz. Türk yazılı basını da futbolun peşinden koşsun ama Türk Basketbol Milli Takımı olduğunu da unutmasınlar. Çünkü bu takım Türkiye’ye madalya getirecek. Larkin özel olarak çalışıyor. Bu tip turnuvalara alışkın bir oyuncu. Biz Anadolu Efes sistemiyle oynuyoruz. Larkin’i çok da yıpratmak istemiyoruz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası öncesi Letonya ve Sırbistan karşılaşmaları. Oraya Larkin’i diri tutacağız. Durumu iyi ve çalışmalara devam ediyor.”

Şehmus Hazer (A Erkek Milli Takım sporcusu)
“Bizim için üç güzel maç oldu. Hem takım hem de bireysel olarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Mücadeleyi bırakmadık. Geriye düşsek de iyi performans sergiledik. Önümüzde 4-5 tane daha hazırlık maçı olacak. Sonrasında Dünya Kupası elemesi oynayacağız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Burada çok iyi bir atmosfer vardı. Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE