Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Solgar Vitamin Arasında Sponsorluk Sözleşmesi İmzalandı

27.01.2020


Türkiye Basketbol Federasyonu ve Solgar Vitamin arasında imzalanan anlaşma ile Solgar Vitamin, Türkiye Kupası’nın isim sponsoru oldu. Böylece Türkiye Kupası, bu yıl yeni formatıyla ve Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020 ismiyle düzenlenecek.

İstanbul’da, Crowne Plaza Otel’de gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türk basketbolundaki seyir zevkini ve kaliteyi her eve taşımak, basketbol heyecanını yaygınlaştırmak için bizler durmaksızın çalışmayı sürdürüyoruz. Basketbolumuzu dünyaya tanıtıp, basketbol heyecanını geniş kitlelere yayarken her geçen gün bizimle iş birliği yapan marka ve kurumların sayısının artması gücümüze güç katıyor. Solgar Vitamin Erkekler Türkiye Kupası’na isim sponsoru olarak, güç veren Solgar markasını da aramıza dâhil etmek, basketbol camiası adına bizlere heyecan vermektedir. Türk sporuna katkı sağlayabilmek için çıktığımız bu yolda, kendileriyle daha uzun yıllar yol arkadaşlığı yapabilmeyi ümit ediyorum. Türk sporuna değer katabilmek için aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Hedefimiz; spor kültürünün ve basketbol sevgisinin ülkemizin her yerinde benimsenmesini sağlamaktır. Tüm çalışma arkadaşlarımla, bu bilinçle görevimizin başındayız. Solgar ile yaptığımız anlaşmanın camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu’nun ardından sahneye çıkan Solgar Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ütebay ise, “Solgar olarak, Türkiye’de ve dünyada yüksek performans gerektiren spor alanlarına yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda öncelikle Türk basketboluna destek olmaktan ve üst düzey bir organizasyon olan Türkiye Kupası’nda isim sponsoru olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. ING Basketbol Süper Ligi ve Avrupa kupalarında izlediğimiz takımlarımızın kupa için mücadele edeceği bu büyük organizasyonda iş birliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sponsorluk anlaşmasının imzalanmasının ardından ise Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020 kura çekimi yapıldı.

Bu yıl yeni formatıyla düzenlenecek Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020’de sezonun ilk yarısını ilk 8’de tamamlayan ekipler yer alma hakkı kazandı. Ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler ile ikinci 4’te bulunan takımların 2 torbaya ayrıldığı kura çekiminde eşleşmeler ve ev sahibi avantajını elde eden ekipler belirlendi.

Buna göre eşleşmeler şu şekilde oluştu:

 Darüşşafaka Tekfen – Anadolu Efes
Türk Telekom - Pınar Karşıyaka
Fenerbahçe Beko – Teksüt Bandırma
Galatasaray Doğa Sigorta - Tofaş

11-12 Şubat tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler 14-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonu için Ankara’da bir araya gelecek.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020'nin maç programına ulaşmak için tıklayınız.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020 karşılaşmalarına (İki yarı final ve final maçına) bilet almak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE