Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Garanti BBVA’nın İş Birliği 20. Yılında

16.06.2021


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Türk basketbolunun en uzun soluklu destekçisi Garanti BBVA, iş birliğinin 20. yılını kutluyor. 

Türk basketboluna 2001’den bu yana destek veren Garanti BBVA; Türkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığı çalışmalar doğrultusunda altyapı faaliyetlerinden gençler ligine, altyapı milli takımları ile A Kadın ve Erkek Milli Takımlarına uzanan çok geniş bir yelpazede basketbolun gelişimi için önemli katkılar sunuyor. 

Garanti BBVA ile uzun soluklu bir ortaklık içinde olduklarını belirten TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Garanti BBVA, 20 yıldır sadece bir sponsor değil, Türk basketbolunu daha ileriye götürmek için desteğini her an hissettiğimiz çok önemli bir partner oldu. Basketbolumuzun güçlenmesi ve bugün geldiği noktaya ulaşmasında Garanti BBVA’nın katkıları yadsınamaz. 2001’den bu yana süren iş birliğimiz ve elde ettiğimiz sonuçlar Türk sporunda örnek olacak nitelikte bir noktada duruyor. Geçen sürede, hem tarihte yerini almış başarılar elde ederken hem de Türk basketbolunun geleceğini oluşturmakta önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Altyapı milli takımlarımıza ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları’na yaptıkları katkılara ek, bu yıl Basketbol Gençler Ligi’ne de isim sponsoru olarak Garanti BBVA BGL’de geleceğin yıldız basketbolcularının gelişimine sundukları destek bizler için çok değerli. 4 sezondur devam eden, 2020-21 sezonunda kızlar kategorisini de düzenlediğimiz Garanti BBVA BGL, daha şimdiden üst liglerde takdir toplayan basketbolcular çıkarmayı başarmış önemli bir lig. İnanıyorum ki, Garanti BBVA BGL sayesinde milli takımlarımıza başarılı sporcular kazandırıp, parlak bir jenerasyon yetiştireceğiz. İki değerli markanın birbirlerini daha ileriye götürmek için yaptıkları iş birlikleri olarak gördüğümüz sponsorluk anlaşmalarımıza büyük önem veriyoruz. Türk basketbolunu daha ileri taşımak için çıktığımız yolda, iş birliklerimizin sadece geniş kapsamlı değil aynı zamanda uzun vadeli ve istikrarlı olması da bizi güçlü kılıyor. Bu anlamda, ortaklığımızın 20. yılında daha büyük başarılara Garanti BBVA ile beraber yürüyecek olmaktan büyük mutluluk duyuyor; tüm Garanti BBVA ailesine ve Genel Müdür Sayın Recep Baştuğ’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Basketbola sundukları desteğin 20. yılını değerlendiren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Misyonunu bankacılık hizmetleriyle sınırlı tutmayan Garanti, ekonomideki rolüne ek olarak, topluma kattığı değeri sürekli ve belirgin bir biçimde artırma ilkesiyle hareket ediyor. Sahip olduğu dinamiklerle bankamızın kurum kültürüyle fazlasıyla örtüşen basketbol, bu anlamda en büyük katkıyı sunduğumuz, gönülden bağlı olduğumuz ve toplumda önemli karşılık bulduğuna inandığımız bir alan.  20. yılını geride bıraktığımız sponsorlukla, Türkiye'de basketbolun en büyük ve uzun soluklu destekçisiyiz. 2001’de, müthiş bir kadro sayesinde, basketbolumuzun sahip olduğu potansiyelin toplumun katkısıyla birleşerek bir ekole dönüşmesine destek vermenin, ‘12 Dev Adam’ efsanesini ülke sporuna armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. 12 Dev Adam ile çıktığımız bu yolda, TBF ile büyük bir sinerji ve yakın işbirliği içinde yürüttüğümüz çalışmalarla, gerek basketbol gerekse toplum ve sosyal hayata katkı anlamında çok önemli bir değer yarattığımız inancındayız. Kadın Milli Takımı ‘Potanın Perileri’, altyapı milli takımları, basketbolun tabana yayılmasını güçlendiren ‘12 DABO’ eğitim faaliyetleri, diğer taraftan tekerlekli sandalye basketboluna olan katkılarımız, basketbolumuzun markalaşmasında önemli rol oynadı. Garanti BBVA olarak birlikte yola çıktığımız TBF ile bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarla, basketbolun değerlerini, basketbolun temel felsefesini topluma başarıyla yansıtabildiğimizi, kurum olarak bu anlamda kendi hedef kitlemizle de güçlü bir bağ kurduğumuzu düşünüyoruz. Bugün tüm bu çalışmalarımızın toplumda yarattığı karşılığı görmenin, Garanti BBVA’nın basketbol deyince ilk akla gelen kurumlardan biri olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu imkânı sunan TBF’ye teşekkür ediyor, birlikteliğimizin uzun yıllar devam etmesini ve Türk basketbolu adına nice başarıları birlikte kutlayabilmeyi diliyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE