Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Amaçlar İçin İş Birliği Yapacak

17.02.2020


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), kısa adı Küresel Amaçlar olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dair farkındalığı artırmak ve davranış değişikliğini teşvik etmek için yeni bir iş birliği başlattı.

Türkiye’de UNDP’nin bir spor federasyonu düzeyinde Küresel Amaçlar’a dair geliştirdiği ilk anlaşma olan belge, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun katılımlarıyla, A Erkek Milli Takımımızın FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Hollanda ile karşılaşacağı mücadeleye ev sahipliği yapacak Ankara Spor Salonu’nda imzalandı. A Erkek Milli Takımımızın oyuncularının da katıldığı toplantıda, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi, insanlık için başlattıkları bu yeni iş birliği hakkında bilgi verdi. 

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu konuşmasında, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak toplumumuza, çevremize ve ortak geleceğimize karşı duyarlıyız.  Bu duyarlılık Birleşmiş Milletler ile yollarımızı kesiştirdi ve basketbolun gücünü, birlikteliğini çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için bir başlangıç noktası olarak görmemize neden oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan, İklim Eylemi başlığını sahiplenerek UNDP ile ortak hareket edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  “Önce kendinden başla” felsefesine uygun şekilde, milli takımlarımızın müsabakalarıyla yola çıkıyoruz. Dünyamızda iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha ciddi anlamda hissediyoruz.  Sıfır atık ve geri dönüşüm başta olmak üzere iklim duyarlılığına katkı sağlayacak her türlü adımı atmak için milli takımlar ile başladığımız yolculuğumuzda kulüplerimizi, basketbolseverleri ve sponsorları yanımızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bu anlamda iş birliğimizin ilk meyvelerini 21 Şubat’ta Ankara Spor Salonu’nda oynanacak olan Türkiye-Hollanda maçıyla alacağız ve federasyonumuz bünyesindeki erkek ve kadın milli maçlarında uygulayacağız. Maça gelecek ve ekranları başında milli takımımıza destek olacak tüm basketbolseverlerin başlattığımız bu harekette bizlere destek olacaklarına inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi ise,  “UNDP olarak sporu, dünyanın aciliyet arz eden sorunları ile bağ kurulması ve bunlar hakkında eyleme geçilmesi konusunda insanlara ulaşabileceğimiz çok önemli bir alan olarak görüyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ve özellikle de bu amaçlar arasındaki İklim Eylemi başlığını sahiplenerek Eylem Onyılı hareketine katılması bizler için çok kıymetli. Bu adımın hem Türkiye hem de dünyada başkalarına da örnek oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.

Ortaklık kapsamında A Erkek Milli Takımımızın maçlarında yapılacak tanıtım çalışmaları ile Küresel Amaçlar’ın daha fazla bilinmesi ve 2030’a kadar bu amaçlara ulaşılabilmesi için herkesin harekete geçmesi hedefleniyor. TBF ile UNDP ortaklıkları kapsamında, özellikle 13. Küresel Amaç olan İklim Eylemi konusunun altını çizecek.

İki kurumun iş birliğinin ilk adımı olarak 21 Şubat 2020 tarihinde oynanacak Türkiye-Hollanda milli maçında “İklim Eylemi” için örnek oluşturacak bir dizi somut adım atılacak. Bu adımlar şöyle:
• Arenaya kağıt, plastik, cam ve metaller için atık ayrıştırma kutuları yerleştirilecek.
• Arenada taraftarların satın aldığı içecekler, geri dönüşümlü kağıt bardaklarla sunulacak. 
• Milli takım oyuncuları sahada, antrenmanda ve soyunma odasında organik havlu kullanacak. 
• Molalarda taraftarlara UNDP ve Küresel Amaçlar’ı tanıtan organik tişörtler armağan edilecek.
Ayrıca,
• Milli takım oyuncuları organik Küresel Amaçlar bileklikleriyle maç önü törenine çıkacak. 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE