Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Basketbol Gençler Ligi’nin Türk Basketboluna Katkılarıyla İlgili Rakamları Paylaştı

24.01.2020


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) Hidayet Türkoğlu, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda 19-22 Ocak 2020 tarihlerinde düzenlenen BGL Gelişim Kampı’nın ardından Basketbol Gençler Ligi ile ilgili istatistikleri paylaştı.

Üçüncü sezonunun yaşandığı Basketbol Gençler Ligi’nin etkisinin önümüzdeki yıllarda daha fazla görüleceğini belirten TBF Başkanı Türkoğlu, “Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır” düşüncesiyle başlattığımız, basketbolumuzun yarınları adına en önemli projelerden biri olan Basketbol Gençler Ligi gururlandırıyor.” ifadelerini kullandı. 

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun paylaşımında; Basketbol Gençler Ligi’nin “Genç Sporculara Katkısı”, “Milli Takımlara Katkısı”, “İstihdama Katkısı” ve “Nicelik ve Rekabet Seviyesi” başlıkları yer aldı.

Genç Sporculara Katkısı
Basketbol Gençler Ligi’nde üç sezonda 628 genç basketbolcu forma giyerken, altyapı yaşını doldurmuş 163 basketbolcunun bir sene daha süre aldığı ve 124 basketbolcunun da üst liglerde yer aldığı kaydedildi.

Milli Takımlara Katkısı
FIBA U20, U18 ve U16 Avrupa Şampiyonaları’nda ülkemizi temsil eden milli sporcuların %70’i Basketbol Gençler Ligi’nden çıkarken yine altyapı milli takımlardaki süre ve verimlilik liderleri de BGL sporcularından oluştu.

İstihdama Katkısı
Basketbol Gençler Ligi ile takımların teknik kadrolarında 266 kişiye istihdam sağlandı. 

Nicelik ve Rekabet Seviyesi
Ligde 14 farklı şehirde, 38 farklı salonda 690 müsabaka oynandı. Bu mücadelelerden 109 karşılaşma canlı yayınlanırken, bu maçların üçte biri 9 sayının altında farkla bitti.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE