Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Patrick Baumann İçin Anma Töreni Düzenlendi

05.11.2018

14 Ekim’de hayatını kaybeden FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann için İsviçre'nin Lozan kentinde bir anma töreni düzenlendi.


Anma törenine Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan’ın yanı sıra FIBA Başkanı Horacio Muratore, IOC Başkanı Thomas Bach ve birçok ülkeden spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

Törende konuşan FIBA Başkanı Muratore, “Patrick Baumann benim için her şeyden önce her zaman güvenebildiğim gerçek bir dosttu. O aynı zamanda harikulade bir aile babasıydı. O her zaman, ‘Bu bir takım sporu. Ben buna yürekten inanıyorum. Takım olmak, başarı için her zaman bir arada çalışmak demektir’ derdi. Patrick olmasaydı basketbol küresel anlamda bugün bulunduğu yerde olamazdı. Harika karakteriyle birleşen tutkusu, bağlılığı ve iş ahlakı sayesinde Patrick, hem FIBA’nın hem de dünya basketbolunun tarihine geçti. O her zaman sporun insanların hayatlarını değiştirecek güce sahip olduğuna inanırdı” ifadelerini kullandı.

Patrick Baumann Kimdir?
1967’de İsviçre’nin Basel kentinde dünyaya gelen Patrick Baumann, basketbolculuk, antrenörlük ve hakemlik kariyerlerinin ardından 1994 yılında FIBA’da avukat olarak çalışmaya başladı. Bir sene sonra Genel Sekreter Yardımcısı olan Baumann, 2002 yılında FIBA Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle Genel Sekreterliğe terfi ettirildi ve resmî olarak 2003 yılından bu yana bu görevi yürütüyordu.

Lozan Üniversitesi’nde hukuk okuyan Baumann; spor yönetimi üzerine Lyon Üniversitesi’nde yüksek lisans, Şikago Üniversitesi’nde ise MBA yaptı. Beş dil bilen İsviçreli spor adamı, 2007 yılından bu yana Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nde (IOC) de çeşitli komisyonlarda görev almıştı.

2009 senesinde Dünya Spor Akademisi’nin Uluslararası Danışma Kurulu’na atanan Baumann; aynı zamanda Uluslararası Spor Tahkim Konseyi, Yaz Olimpiyatları Uluslararası Federasyonlar Birliği Konseyi ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Yönetim Kurulu üyelikleriyle, 2020 Lozan Gençlik Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi ve Uluslararası Spor Federasyonları Küresel Birliği başkanlıklarını yürütüyordu.

Baumann, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 14 Ekim’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle 51 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE