Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Özgün Önver’e Teşekkürlerimizle

05.07.2023


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörlüğü görevinden ayrılan Özgün Önver’e teşekkür ederiz.

2 Haziran 1982 doğumlu olan Özgün Önver, basketbola Tuborg altyapısında başladı. Önver, 18 yıllık profesyonel oyunculuk kariyerinde Tuborg’un yanı sıra Tofaş, Erdemir, Olin Edirne, TED Kolej ve Eskişehir Basket’te Türkiye Basketbol Ligi şampiyonlukları yaşadı.

2016-2017 sezonunda Eskişehir Basket ile hem Federasyon Kupası sevinci yaşadı hem de Basketbol Süper Ligi vizesi aldı. Önver, bu başarıların ardından aktif basketbolculuk kariyerini noktaladı.

Oyunculuk kariyerinin ardından Basketbol Süper Ligi’nde takım menajerliği yapmaya başlayan Önver, Eskişehir Basket’te bu görevdeyken play-off başarısı yakaladı ve 2017 All-Star Asya takım menajerliğine seçildi.

Özgün Önver, 2018-2022 yılları arasında TBF’de Erkek Ligleri Direktör Yardımcısı, 2022-2023 sezonunda ise TBF Erkek Ligleri Direktörü olarak görev yaptı. 

Bornova Anadolu Lisesi ve Celal Bayar Üniversitesi Spor Akademisi mezunu olan Önver, evli ve bir çocuk babasıdır.

Türk basketboluna hem oyuncu hem de yönetici olarak değerli katkılarda bulunan Özgün Önver’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE