Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kamuoyuna Duyuru

30.04.2018


Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38. ve 39. maddeleriyle düzenlenen “Seyirci Olayları” ve  “Çirkin ve Kötü Tezahürat” ihlalleri halinde uygulanacak cezai hükümlerin temel amacı kulüplerimizi cezalandırmak yerine basketbolumuzu çirkinliklerden ve imajını zedelemekten arındırmaktır.

Basketbol müsabakaları seyircilerin varlığı ile daha da keyifle izlenebilir olurken coşkuyla takip edilen basketbolun marka değeri de artmaktadır.

İlk kez bu sezon uygulamaya konulan “Seyirci Olayları” ve  “Çirkin ve Kötü Tezahürat” ihlalleri halinde kademeli ceza uygulamasının bir sonucu olarak sezonun en heyecanlı ve çekişmeli aşaması olan play off maçlarının seyirciden yoksun oynanması olasılığı doğmuştur.

Basketbolun imajı ve değerinin yanı sıra basketbolcuların sahada sergiledikleri mücadeleye saygı göstermek adına müsabakaların seyircisiz oynanmasına mümkün oranda izin verilmemesi değerlendirilmişse de, sezon içinde yapılacak farklı bir uygulamanın kulüplerin eşit konumda olmaması nedeniyle her hangi bir avantaj/dezavantaj tartışılması yaratmaması açısından bütün liglerde kademeli cezalandırma sisteminin, Normal Sezon ve Play-Off Sezonu ayrılmaksızın bütün halinde kademelendirilerek uygulanması uygun görülmüştür.

Müteakip sezonlarda uygulamanın ne şekilde yapılacağı kulüplerimizle yapılan Lig Kurulu toplantılarında benimsendiği şekli ile yeniden değerlendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE