Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar EuroLeague’de Sezonun Ödül Adayları Açıklandı

31.03.2021


Kadınlar EuroLeague’de 2020-2021 sezonunun ödül adayları FIBA tarafından duyuruldu. Ödül kategorileri arasında “Yılın En İyi İç Oyuncuları”, “Yılın En İyi Dış Oyuncuları”, “Yılın En Değerli Oyuncusu”, “Yılın Savunma Oyuncusu”, “Yılın Genç Oyuncusu” ve “Yılın Koçu” bulunuyor. 

“Yılın En İyi İç Oyuncuları” adayları arasında, organizasyonda Dörtlü Final’e kalma başarısı gösteren Fenerbahçe Öznur Kablo’dan Satou Sabally bulunurken, Galatasaray’dan da Mercedes Russell ve Anete Steinberga yer alıyor.

Fenerbahçe Öznur Kablo’dan Aline Iagupova ve Kayla McBride’ın, Galatasaray’dan Epiphanny Prince ile birlikte “Yılın En İyi Dış Oyuncuları” arasında aday gösterildiği listede “Yılın Savunmacısı”  ödülü için ise Fenerbahçe Öznür Kablo’dan Kiah Stokes ve Jasmine Stokes ile İzmit Belediyespor’dan Clarissa Dos Santos adaylar arasında bulunuyor.

“Yılın En Değerli Oyuncusu” kategorisi ödülünde Fenerbahçe Öznur Kablo ve Galatasaray üçer oyuncuyla temsil ediliyor. Sarı-lacivertli ekipten Satou Sabally, Kayla McBride ve Alina Iagupova; Sarı-kırmızılı ekipten ise Anete Steinberga, Mercedes Russell ve Epiphanny Prince ödüle aday gösterildi. 

2000 ve sonrası doğumlular için verilen “Yılın Genç Oyuncusu” ödülü için Galatasaray forması giyen Sude Yılmaz adaylar arasında yer alıyor. “Yılın Koçu” kategorisinde ise Galatasaray Başantrenörü Efe Yılmaz ve Fenerbahçe Öznur Kablo Başantrenörü Victor Lapena oylamada bulunuyor.

Oylama FIBA Kadınlar EuroLeague’in belirlemiş olduğu http://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/20-21/awards web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE