Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar Eurocup’ta Grup Maçlarının Ardından

25.01.2021


Kadınlar Eurocup’ta grup maçları tamamlanırken, temsilcilerimiz Birevim Elazığ İl Özel İdare ile Bellona Kayseri Basketbol organizasyonda 'Son 16' turuna kalma başarısı gösterdi.

Ülkemizi bu turnuvada Bellona Kayseri Basketbol, Birevim Elazığ İl Özel İdare, Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol, Hatay Büyükşehir Belediyespor ve OGM Ormanspor temsil etti. Organizasyonda Bellona Kayseri Basketbol A Grubu’nda, OGM Ormanspor B Grubu’nda, Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol C Grubu'nda ve Birevim Elazığ İl Özel İdare de D Grubu’nda yer aldı. Grup müsabakaları, 19-22 Ocak tarihlerinde oynandı.

Çekya'nın Brno kentinde karşılaşmalarını oynayan Birevim Elazığ İl Özel İdare; ilk maçında MBA Moskova’yı 85-74, ikinci maçında ENEA Gorzow’u 88-76 ve son maçında da KP Brno’yu 73-61’lik skorlarla mağlup etti. Birevim Elazığ İl Özel İdare üçte üç yaparak D Grubu’nu ilk sırada tamamladı.

A Grubu'nda bulunan ve maçlarını Macaristan'ın Györ kentinde oynayan Bellona Kayseri Basketbol ise Uni Gyor’u 86-72’lik skorla mağlup ederken, KSC Szekszard’a ise 88-71 kaybetti. Bellona Kayseri Basketbol, son maçında ise BC Prometey’i 106-82 geçerek A Grubu’nu ikinci olarak noktaladı.

OGM Ormanspor, Ankara’nın ev sahipliğinde oynanan B Grubu karşılaşmalarında mücadele etti. İsveç ekibi A3 Basket Umea’nın yer alamadığı ve bu nedenle üç takımın mücadele ettiği organizasyonda OGM Ormanspor; Ramla’ya 97-63, Aluinvent DVTK Miskolc’a da 93-82’lik skorlarla kaybederek turnuvaya veda etti.

Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol’un yer aldığı C Grubu’ndaki karşılaşmalara Hatay ev sahipliği yaptı. İki temsilcimizin karşı karşıya geldiği ilk maçta Hatay Büyükşehir Belediyespor, Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol’u 79-53’lük skorla mağlup etti. Hatay Büyükşehir Belediyespor, ikinci maçında VBW CEKK Cegled’e 85-66 kaybederken, Sparta&k M.R. Vidnoje’i ise 77-72 yendi. İlk maçını Hatay Büyükşehir Belediyespor ile oynayan Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol ise ikinci maçında Sparta&k M.R. Vidnoje’e 70-47 ve üçüncü maçında da VBW CEKK Cegled’e 72-52 mağlup oldu. Temsilcilerimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol, grup maçlarıyla turnuvayı tamamladı.

Kadınlar Eurocup’ta grup maçlarının ardından 'Son 16' turunda eşleşmeler belli olurken; Birevim Elazığ İl Özel İdare ile Bellona Kayseri Basketbol eşleşti. 'Son 16' turu ile çeyrek final eşleşmeleri, yeri daha sonra açıklanacak fanus organizasyonunda düzenlenecek. İki temsilcimiz arasında 16 Mart’ta oynanacak 'Son 16' karşılaşmasını kazanacak ekip; KSC Szekszard – Saint-Amand Hainaut Basket eşleşmesinin galibi ile 18 Mart’ta çeyrek finalde karşılaşacak. 

Bellona Kayseri Basketbol, bu turnuvada daha önce 2012, 2013 ve 2017 yıllarında final oynama başarısı göstermişti. Birevim Elazığ İl Özel İdare ise ilk kez katıldığı bu turnuvada 'Son 16' turuna kaldı. Tek maç üzerinden oynanacak 'Son 16' turunu kazanan ekip, adını çeyrek finale yazdıracak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE