Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

ING Kadınlar Türkiye Kupası’nda Şampiyon: Fenerbahçe Alagöz Holding

05.01.2024


ING Kadınlar Türkiye Kupası final müsabakasında Fenerbahçe Alagöz Holding, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda ÇBK Mersin’i 79-76'lık skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Karşılaşmayı Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe Alagöz Holding, 37-28 önde tamamlarken, normal süre 71-71'lik skorla sona erdi. Fenerbahçe Alagöz Holding’de Kayla McBride 17 sayıyla oynadı. ÇBK Mersin’de ise Marina Mabrey 23 sayı kaydetti.

Kupa töreni öncesinde TBF Başkan Vekili Ömer Onan, ING Kadınlar Türkiye Kupası’na vermiş oldukları desteklerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

ING Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding’e şampiyonluk kupasını TBF Başkan Vekili Ömer Onan, madalyalarını ise Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren ÇBK Mersin’e ikincilik madalyaları ile şiltini TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sarımermer ve Resul Kerse verdi.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Emma Meesseman (Fenerbahçe Alagöz Holding) ödülünü, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı takdim etti.

Mücadelenin hakemleri Fatih Arslanoğlu, Halil Erkoç ve Alper Gökçeben’e plaketlerini TBF Kadın Ligleri Direktörü Nilay Kartaltepe verdi.

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE