Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Hüseyin Beşok FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

20.05.2023


Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen 2023 FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda FIBA Avrupa’nın yeni başkanı olarak Jorge Garbajosa seçildi. 

Gerçekleştirilen genel kurulda ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok, Jorge Garbajosa’nın listesinde FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Beşok, düzenlenen seçimde 50 oyun 43'ünü alarak en yüksek oylardan birine ulaştı.

Hüseyin Beşok Hakkında
2 Ağustos 1975 İzmir doğumlu olan Hüseyin Beşok, basketbola Vestel Manisaspor altyapısında başladıktan sonra Karşıyaka’ya transfer oldu.

Kariyeri boyunca ülkemizde Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen, Galatasaray, Türk Telekom, Aliağa Petkim, Beşiktaş, Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom kadrolarında yer alan Hüseyin Beşok; ülkemizi Maccabi Tel Aviv (İsrail), Sunse Sibenik (Hırvatistan), Asvel (Fransa), Unics Kazan (Rusya), Le Mans (Fransa) ve Prokom Trefl Sopot (Polonya) ekiplerinde de temsil etti.

Hüseyin Beşok, oyunculuk kariyeri boyunca Polonya, İsrail ve Fransa liglerinde şampiyon olan tek Türk oyuncu olma unvanını elinde bulundurmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Hüseyin Beşok, İngilizce bilmektedir.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE