Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA Time-Out Projesi’ne Muratcan Güler, Nedim Yücel ve Tuğçe Canıtez Katılacak

16.03.2020


FIBA’nın üst seviyelerde basketbol oynamış ve ülkelerini temsil etmiş yıldız oyuncular için hazırladığı Time-Out Projesi’nde ülkemizden Muratcan Güler, Nedim Yücel ve Tuğçe Canıtez yer alacak.

FIBA tarafından düzenlenen ve Avrupa’dan 27 federasyonu temsilen 51 kişinin katılacağı Time-Out Projesi sporculara, oyunculuk kariyerleri sonrası hayatlarında basketbola daha fazla katkı yapabilmelerine yönelik yönetici donanımı kazandırmayı amaçlamaktadır. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) basketbolcuların spor sonrası kariyerlerine yatırım yapmasını, eski veya aktif sporcuların spor sonrası kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla tüm imkanların sağlamasını hedeflemektedir ve ilerleyen dönemde yerel anlamda daha fazla spor sonrası kariyer programları oluşturmayı planlamaktadır.

Time-Out Projesi, aktif basketbol kariyerinde üst seviyede yer alan isimleri bir araya getirerek aktif sporculuk dönemleri sona erdiğinde kulüp takımları ve milli takımlarda kazandıkları bilgi, beceri ve tecrübeleri akademik içerikle harmanlayarak geleceğin basketboluna taşımaları için FIBA, Business School of Northumbria University, TASS – Talented Athlete Scholarship Scheme ve Köln Spor Akademisi tarafından hazırlanan; FIBA işleyişi, liderlik ve yönetim, oyuncu mentor programı gibi konularda eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Profesyonel basketbol yöneticisi yetiştirmeye odaklanan Time-Out Projesi yalnızca basketbol için değil tüm sporlar için etkili yöneticiler yetişmesini sağlayacak.

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “Bu program sayesinde sporculuktan elde ettikleri birikimleri yöneticilik sürecinde paylaşmak isteyen sporcularımızın uyum süreci azalacak. Gerçekleştirilecek eğitimlerde sporun içinden gelen arkadaşlarımız, basketbola farklı bir bakış kazanabilecek, eğitimlere ve workshop çalışmalarına katılabilecek, projeler ve sunumlar da gerçekleştirebilecek. Programda yer alacak arkadaşlarımız eğitim süresince hem kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacak hem de ülke sporuna katkı sağlayacak tecrübeler de elde edecekler. TBF olarak Türk basketbolunun önemli isimlerine yöneticilik kariyerleri yolunda önemli bir destek sağlamaktayız.” dedi.

TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser ise FIBA Time-Out Projesi ile ilgili olarak, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak sporcularımızın oyunculuk kariyerleri sonrasındaki hayatlarında da başarılı olmalarını çok önemsiyoruz. FIBA’nın üst seviyelerde basketbol oynamış ve ülkelerini temsil etmiş sporcular için hazırlamış olduğu Time-Out Projesi’nde yer alacak arkadaşlarımızın burada kazanacakları tecrübeleri en iyi şekilde aktaracaklarına inanıyorum. Bu programda bulunacak arkadaşlarımız, liglerimizde üst düzeyde basketbol oynamış kişiler. Sporu bıraktıktan sonra yöneticilik platformunda da profesyonel seviyeye gelmeyi hedefliyorlar. Bu nedenle programın çok değerli olduğunu düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE