Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA Altyapı Gelişim Webinarları Düzenlendi

13.04.2021


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) koordinatörlüğünde Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Romanya Basketbol Federasyonlarının ortaklığında 2016 yılından bu yana düzenlenen FIBA Altyapı Gelişim Projesi kapsamında basketbol webinarı, 3-4 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılan ve toplam 7,5 saat süren FIBA Altyapı Gelişim Projesi Basketbol Webinarı’na 8 farklı ülkeden (Türkiye, Amerika, İspanya, Almanya, Kosova, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, İngiltere) 13 konuşmacı katıldı. Webinar’ı 21 farklı ülkeden 1233 basketbolsever takip etti.

Proje kapsamında potansiyel sahibi çocuklar ile basketbolun paydaşları buluşturularak ülkeler arasındaki kültürel diyaloğun artırılarak gelişimlerine katkıda bulunulmasını sağlayan FIBA Altyapı Gelişim Projesi Basketbol Çocuk Semineri ise 10-11 Nisan 2021 tarihlerinde “TBF Akademi” platformu üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu öncülüğünde; FIBA, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya Federasyonları ile ortaklaşa düzenlenen seminere 7 farklı ülkeden (Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Almanya, Kosova, Kuzey Makedonya, Bulgaristan) 18 farklı konuşmacı katıldı. Semineri 34 farklı ülkeden 1758 basketbolsever izledi.

Düzenlenen seminer, TBF’nin liderliğinde gerek proje ülkeleri gerek diğer Avrupa ülkelerindeki çocukların basketbolun tüm paydaşlarını dijital çağa uygun bir şekilde; online olarak basketbol çatısı altında bir araya getirdi.

FIBA Altyapı Gelişim Projesi Basketbol Çocuk Semineri genç basketbolculara kendi dillerinde erişmek amacıyla Türkçe, Romence, Arnavutça, Bulgarca, Makedonca ve İngilizce dillerinde yayınlandı.

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE