Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA Altyapı Gelişim Projesi 1. Ulusal Basketbol Kampının Üçüncü Günü Tamamlandı

21.02.2022


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) koordinatörlüğünde Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Romanya Basketbol Federasyonlarının ortaklığında 2016 yılından bu yana düzenlenen FIBA Altyapı Gelişim Projesi’nin 1. Ulusal Basketbol Kampının üçüncü günü fiziksel ölçüm ve çift antrenmanlarla sona erdi.

U13 ile U15 yaş kategorilerinde Kız ve Erkek Milli Takımlarında forma giyme potansiyel sahibi basketbolcuların, genç antrenörlerin ve yöneticilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan kampın dördüncü gününde ise çift antrenmanlar gerçekleşecek.

TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser’in Proje Koordinatörü, TBF Basketbol Geliştirme ve Projeler Yönetmeni Yağız Kaba’nın Proje Yöneticisi olduğu FIBA Altyapı Gelişim Projesi’nde ayrıca; A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Şaziye İvegin Üner, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan ve A Erkek Milli Takım Menajeri Muratcan Güler gibi önemli isimler projeye destek veriyor.

Projeyle ilgili olarak A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan, “FIBA Altyapı Gelişim Projesi  basketbolun gelişmesi, basketbolcu havuzunun genişlemesi, sevdirilmesi ve altyapı sporcularının uluslararası elit seviyede sporcular olabilmesi adına çok önemli ve faydalı bir çalışma. Altyapı sporcularının uluslararası elit sporcu olma yolunda, bu kültürü küçük yaşlarda deneyimlemeye başlayıp sıklıkla kamplar yapmasına çok önem veriyoruz. Bu kamplarda A Milli Takım Başantrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu ve ekibinin kamplar süresince sporculara ve altyapı antrenörlerine elit sporcu olma, yetiştirme vizyonunu ve misyonunu benimsetmek için her antrenmana katılması çok değerli. Sporcuların uluslararası maç tecrübesine erken yaşta erişmesi önümüzdeki yıllarda ülke basketboluna çok faydalı olacaktır. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyor ve başarılar diliyorum” yorumlarında bulundu.

A Erkek Milli Takım Menajeri Muratcan Güler ise, “TBF Basketbolcu Havuzu Tarama programının ikinci aşaması 16-20 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenleniyor. Taramalarda seçilen ve belli bir seviyeye gelen genç sporcular, daha sonra düzenlenecek kamp ve organizasyonlarla iki yıl sonra gerçekleştirilecek FIBA 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na da hazırlanma şansı yakalayacak. Ayrıca sporcuların diğer ülkelerden gelen katılımcılarla da tanışmaları ve farklı kültürlere adapte olmaları, kişisel gelişimleri açısından da büyük önem taşımaktadır” dedi.

TBF koordinatörlüğünde yapılacak FIBA Altyapı  gelişim projesinde,  potansiyelli genç oyuncu ve antrenörlerimizin  uluslararası deneyimlerinin artması ve gelecek yıllarda milli takımlar havuzunun daha nitelikli oyuncular ile donatılması amaçlanıyor.

FIBA Altyapı Gelişimi Projesi’nin haber detayı için tıklayınız
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE