Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın Ev Sahipleri Almanya ve Çekya Ortak Federasyonlarını Seçti

19.03.2021


FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın ev sahiplerinden Almanya ve Çekya, 1-18 Eylül 2022’ tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyon için Litvanya ve Polonya'yı ortak federasyonları olarak seçti.

Ulusal federasyonlar arasındaki anlaşmalar 19 Mart Cuma günü FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'na sunuldu.

İlk olarak 2015 yılında, bilet satışlarına yardımcı olmak ana amacıyla uygulanan ortaklık konsepti, kura çekimi kuralları çerçevesinde, turnuvaya ev sahipliği yapacak her bir ülkenin aynı grupta yer alacağı bir ortak federasyon seçmesine olanak tanıyor.

Anlaşmaları takiben, Litvanya'nın, maçlarını Almanya’nın Köln kentinde oynanacağı gruba gitmesi garanti edilirken, Polonya ise mücadeleye Çekya’nın başkenti Prag'da başlayacak.

Anlaşmalarla ilgili olarak dört federasyon mutluluk ve heyecanlarını belirtirken, FIBA Avrupa İcra Direktörü Kamil Novak da bu anlaşmaların hem ev sahipleri hem de FIBA için önemini vurguladı. Novak ayrıca şu açıklamalarda bulundu:
“Ortaklık anlaşmaları, geçmiş FIBA EuroBasket turnuvalarının başarıya ulaşmasında çok önemli bir unsurdu ve bu geleneği sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Ev sahiplerinin her birine bir ortak federasyon seçme şansı vererek, elbette kura çekimi sıralamalarına saygı duyarak, mümkün olduğunca çok sayıda taraftarın etkinliğe katılmasını sağlıyoruz. Pek çok Litvanyalı ve Polonyalı taraftarın milli takımlarını takip etmesini ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın grup aşamasının Köln ve Prag'da bir basketbol festivali haline gelmesine katkıda bulunmayı umuyoruz. Yakında duyurulacak diğer ortaklıkları da büyük bir heyecanla bekliyoruz.”

Diğer iki FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası ev sahibi İtalya ve Gürcistan’ın belirleyeceği ortak federasyonlar daha sonra duyurulacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE