Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Erkekler Türkiye Kupası'nın Son Beş Yılı

13.02.2020


14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Ankara’da organize edilecek Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020, son yıllarda büyük bir heyecana sahne oluyor.

Geride bıraktığımız beş yılda Solgar Vitamin Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapan şehirlerde basketbolseverler, karşılaşmalara büyük ilgi gösterdi.

Fenerbahçe Beko Ankara’da Kupayı Kazandı
2019 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-70 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun final mücadelesinde ilk yarıyı Sarı Lacivertliler 39-34 önde tamamladı. Fenerbahçe Beko’da Luigi Datome 22 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve Kostas Sloukas da 19 sayı, 9 asistlik istatistikleriyle ön plana çıkarken; Melih Mahmutoğlu 10 ve Nicolo Melli de 7 sayıyla mücadeleyi noktaladı. 

Fenerbahçe Beko’nun şampiyonluğa ulaştığı ve Anadolu Efes’in de final oynadığı Erkekler Türkiye Kupası’nda; Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep Basketbol, Türk Telekom ve Tofaş ekipleri de mücadele etmişti. 

Anadolu Efes İstanbul’da Şampiyonluğa Ulaştı
İstanbul’un ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 2018 Erkekler Türkiye Kupası’nın finalinde Anadolu Efes, Tofaş’ı 78-61’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Anadolu Efes’te Errick McCollum 23 sayı, 3 ribauntluk performansıyla ön plana çıkarken, Bryant Dunston da 13 sayı, 10 ribauntla double double istatistiklerine ulaştı. Lacivert Beyazlılarda Krunuslav Simon 19 sayı, 5 ribaund, 7 asist ve Doğuş Balbay da 4 sayı, 10 ribaund, 5 asistlik performanslarıyla galibiyete katkı sağladı.

İstanbul’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ve Tofaş’ın yanı sıra Banvit, Beşiktaş Sompo Japan, Fenerbahçe Doğuş, Darüşşafaka Basketbol, Eskişehir Basket ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi yer almıştı.

Banvit’ten Ankara’da Tarihi Başarı
Ankara’da organize edilen 2017 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Banvit, Anadolu Efes’i 75-66'lık skorla mağlup ederek tarihi bir başarıya ulaştı.

Turnuva boyunca çok iyi bir oyun ortaya koyan Jordan Theodore, final mücadelesini de 19 sayı, 9 ribaund, 4 asistlik performansıyla noktaladı. Theodore’un yıldızlaştığı Banvit’te ayrıca, Gediminas Orelik 17 sayı, Damian Kulig 12 sayı, 6 ribaund, Jeremy Chappell 11 sayı, 9 ribaund ve Gasper Vidmar da 11 sayı, 11 ribauntla maçı tamamladı.

Ankara’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Banvit ve Anadolu Efes’in yanı sıra Beşiktaş Sompo Japan, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka ve Yeşilgiresun Belediyesi mücadele etmişti.

Bursa’da Fenerbahçe Şampiyonluğa Ulaştı
Bursa’da düzenlenen 2016 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş’u 67-65’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bir yıl önce kupada final oynayan Sarı Lacivertliler, rakibi Darüşşafaka Doğuş’u Bogdan Bogdanovic’in son saniyede bulduğu üç sayılık basketle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe, kupa mücadelesinin ilk turunda Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 89-69’luk skorla mağlup ederken, yarı finalde de Pınar Karşıyaka’yı 82-72 ile geçti. Sarı Lacivertliler adına finalde Bogdan Bogdanovic 21 sayı, 4 ribauntla oynarken, Jan Vesely 14 sayı, 9 ribaund, 3 asist, Ali Muhammed 8 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Luigi Datome de 8 sayı, 5 ribaund, 2 asistle maçı tamamladı.

Bursa’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş’un yanı sıra Anadolu Efes, Banvit, Demir İnşaat Büyükçekmece, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park mücadele etmişti.

Gaziantep’te Anadolu Efes Kupayı Müzesine Götürdü
Gaziantep’te düzenlenen 2015 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker’i 70-60’lık skorla mağlup ederek kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Anadolu Efes, ilk turda Galatasaray Liv Hospital’ı 79-73 ve yarı finalde de Darüşşafaka Doğuş’u 88-73’lük skorlarla geride bırakarak finale ulaştı. Lacivert Beyazlılar, Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Dario Saric’in 17 sayı, 9 ribaund, Nenad Krstic’in 13 sayı, 12 ribaund ve Thomas Heurtel’in de 12 sayı - 6 asistlik performanslarıyla kupaya uzandı.

Gaziantep’te organize edilen Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker’in yanı sıra Pınar Karşıyaka, Banvit, Royal Halı Gaziantep, Rönesans TED Kolejliler, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Liv Hospital mücadele etmişti.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE