Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Derya Yannier’e Teşekkürlerimizle

13.08.2021


2018 yılından bu yana üstlendiği Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörlüğü görevinden ayrılan Derya Yannier’e teşekkür ederiz.

1985 doğumlu Yannier, oyunculuk kariyerine Ülkerspor’da başladı. Daha sonra Beşiktaş, Banvit, İTÜ, Olin Edirne ve Hacettepe Üniversitesi formaları giyen Yannier, yöneticilik kariyerine 2014 yılında Eskişehir Basket takımında Genel Menajer olarak adım attı. 2018 yılında TBF’de Erkek Ligleri Direktörü olarak görev alan Yannier, kulüplerde mali ve yapısal gelişimi desteklemek üzere hazırlanmış olan ‘Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nın devreye sokulmasında önemli bir rol üstlendi. Ayrıca Türkiye Basketbol Ligi (TBL) için farklı gelir kalemleri üretilmesi ve ulusal kanalda canlı yayın olanağının yaratılmasında önemli pay sahibi oldu.

Türk basketboluna hem oyuncu hem de yönetici olarak değerli katkılarda bulunan Derya Yannier’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE